Svenske Dan Mönell fant seg aldri helt til rette og returnerte til nabolandet i starten av juni. Uka etter fulgte Kristian Flittie Onstad etter ut portene på Melløs og på onsdag ble det klart at kontrakten til klubbens toppscorer Kenneth Di Vita Jensen ikke ble forlenget. Det begynner med andre ord å se tynt ut i MFK-rekkene. Det er sportslig leder i MFK, Fredrik Scheinert, helt enig i.

– Vi er helt nødt til å se på nye løsninger, innrømmer han.

For med MFKs ambisjoner om å kjempe helt i toppen i sin avdeling i 2.divisjon må man ha flere strenger å spille på. I øyeblikket er faktisk Moss Fotballklubb like nære nedrykk som opprykk rent poengmessig. Det var neppe det Arne Erlandsen og kompani hadde sett for seg før sesongen.

Bredt søk

Scheinert forteller at de nå leter med lys og lykte etter nye spilleralternativer.

– Vi jobber med å få på plass nye folk og jeg regner med at det dukker opp noen nye fjes på trening etterhvert. Vi må ha flere spillere.

MFKs sportslige leder velger å holde kortene tett til brystet og vil ikke avsløre noen navn.

– Det vil jeg ikke ut med, men vi har en liste med navn som vi jobber med. Det er både lokale spillere, fra ellers i landet og utover i utlandet.

Satser gjerne lokalt

På spørsmål om det er spillere i andre klubber i distriktet som kunne gått inn og gjort en god jobb i MFK er Scheinert klokkeklar.

– Ja, det er det. Det er viktig for oss å knytte oss til gode, lokale spillere.

Han tenker ikke bare korttidsløsninger når han nå søker å forsterke Erlandsen sitt mannskap.

– Det er flere faktorer som spiller inn når vi skal hente en spiller. Vi har jo økonomiske restriksjoner, som alltid. Spilleren må passe inn i klubben og vi ser etter spillere som kan være med å gjøre en jobb også i 2015. Det er helt naturlig, sier han.
 

Hardkjør

Det norske overgangsvinduet åpner førstkommende tirsdag og er åpent i fire uker. Scheinert vil gjerne ha inn folk før vinduet lukkes.

– Vi skal hente folk i løpet av vinduet, men satser på at mye er gjort i løpet av juli.

De som er i MFK ligger i alle fall ikke på latsiden. A-laget ble kjørt knallhardt av Arne Erlandsen i stekende varme på torsdag. Kondisjonstesten på Melløs avslørte at de aller fleste hadde kommet seg greit gjennom ferien. Det skulle i hvertfall ikke stå på innsatsen, spesielt hos de yngre medlemmene av troppen. Alle kom seg greit gjennom testen med klar beskjed fra Arne Erlandsen om «det er ingen i historien som har daua av å løpe seg i hjel.»
Kaptein Thomas Klaussen har akillesplager og trente for seg selv, mens den svenske backen Marcus Ohlsson, som ble operert for lyskebrokk 13.mai, deltok i spillsekvensen.

Lørdag klokken 14.00 tar MFK i mot Fram Larvik til treningskamp på Melløs. Larvik-laget trenes av den tidligere storscoreren Petter Belsvik og ligger på 5. plass i 2.divisjons avdeling 1.