Stoler ikke på klubbledelsens pengebruk

André Nordvåg er ikke redd for å stå fram med sin sak, og håper at det kan hjelpe til slik at foreldrene får en bedre oversikt over hva de bruker pengene sine på.

André Nordvåg er ikke redd for å stå fram med sin sak, og håper at det kan hjelpe til slik at foreldrene får en bedre oversikt over hva de bruker pengene sine på. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

MFK-far André Nordvåg er lei klubbledelsen i Moss Fotballklubb og vil nå trekke 98-årgangen ut av Skaw Cup etter årets deltakelse.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Nå tror jeg vi betaler penger til klubben som går til andre formål enn til våre egne barn, forteller en skuffet far, etter å ha kommet hjem fra fotballturneringen i Danmark. Moss Avis har vært i kontakt med flere personer som har reagert på det samme, men som ikke vil stå fram med navn.

Dårlig tilrettelagt

Skaw Cup er en turnering som foregår i den danske byen Skagen, hver sommer. Der har Moss Fotballklubb deltatt med sine yngre lag i elleve år. Nå er sjansene store for at et av lagene vil trekke seg ut før neste år.
– Denne gangen møtte vi halvparten av de samme lagene som vi gjorde i fjor og det er ikke noe morsomt når vi har tatt turen til Danmark for å spille fotball. Opplegget er faktisk mer tilrettelagt for at de voksne skal kose seg og ikke barna våre, sier han og fortsetter:
– Reiselederen Martin Mikalsen disponerte, som tidligere kjent, et feriehus til over 17.000 kr. Jeg synes det er noe som skurrer her, fortsetter han. Moss Fotballklubb ga Mikalsen 12.000 kr til en ukes opphold i feriehus under turneringen, ifølge Mikalsen selv.

Hva går disse ekstrakostnadene til?

Ekstrakostnad

Moss Avis er kjent med at spillerne på Gutter 16-laget til MFK betalte 5500 kroner for turen. Kort tid før avreise denne gangen, fikk spillernes foresatte beskjed om at summen for deltakelse var økt. Noen måtte plutselig betale over 500 kroner ekstra, mens noen fikk en kostnad på over 1200 kr.
– Dette er helt uhørt. Hva går disse ekstrakostnadene til? Jeg har bare betalt grunnsummen for min sønn, fordi jeg rett og slett ikke har fått vite hva pengene har gått til, sier Nordvåg.

Styret i yngres avdeling i Moss har i følge Nordvåg heller ikke informert de foresatte om at det faktisk finnes en grunnpakke fra Indre Østfold Reisebyrå som koster 2175 kroner, noe som er mye mindre enn det de måtte betale.
– Vi har en kommunikasjon som er lik null. Styret gir oss ikke noe informasjon over hva pengene brukes til. Foreldrene kunne blitt informert om at vi faktisk hadde et rimeligere alternativ til våre barn, sier han.

Overrasket trener

Ole Martin Nesselquist har tidligere vært spiller og assistenttrener for yngres lag i Moss FK, og reagerer på summene som må betales for cupdeltakelsen.
– Jeg er veldig glad i MFK og synes det er synd at det har blitt så mye rot som det ser ut til. Jeg trener nå G16-laget til Kvik Halden, som også deltok i Skaw Cup. Vi har så å si hatt det samme opplegget som MFK hele veien, men de har betalt mer enn hva våre spillere har gjort. Spillerne på mitt lag betalte 4500 kroner.
– Det er først etter at jeg skiftet klubb at jeg så den store økonomiske forskjellen og hvor ryddig det økonomiske systemet i Kvik Halden er, sier han.
– Jeg kan ikke forstå at buss kan koste så mye for hver enkelt spiller. Dette virker litt rart, sier Nesselquist og fortsetter:
– Under Skaw Cup denne gangen hørte jeg også at yngres avdeling i Moss hadde gitt rundt 80.000 kroner til A-laget, hevder han.

Samme økonomi?

– Har MFK yngres avdeling gitt en pengesum på 80.000 kr til A-laget?
– Ingen kommentar, sier reiseleder - og leder for yngres avdeling i MFK - Martin Mikalsen, før han legger til:
– Dette er en ukjent påstand for min del. Vi er én klubb og jobber sammen for å dekke utgifter. Her hjelper vi nemlig hverandre. Det som skjer internt hos oss, er internt, sier han.

Moss Avis har stilt MFK-leder Geir Henæs det samme spørsmålet om de påståtte 80.000 kronene.
– Den påstanden er bare tull. Det vi disponerer internt i klubben kan ikke jeg diskutere videre, avrunder han.

Artikkeltags