Gå til sidens hovedinnhold

Tok viktige poeng på Melløs

Artikkelen er over 7 år gammel

(Moss FK - Kvik Halden 3-1) MFK tok tre nye og viktige poeng da gjestenes målscorer så rødt etter scoring.

Ettersom Follo knuste Mo IL 5-1 på reisefot tidligere i dag, var det på sin plass at MFK tok alle poengene - og beholdt avstanden på seks poeng.


I kjent stil skapte hjemmelaget flest sjanser, men uttellingen var som den har vært tidligere - ikke god nok. 1-0 kom etter 22 minutter. Jon Andre Fredriksen svingte inn et hjørnespark som Marcos Gondra Krug headet i tverrliggeren. På returen var landsmannen Jorge Rodriguez årvåken og sørget for en forholdsvis tidlig ledelse. Dette var MFKs sjette målsjansen i løpet av de første 23 minuttene.

Pøste på

På sitt eget fort pøste MFK på med sjanser, men en god Joacim Heier sørget for at det kun sto 1-0 før sidebytte.

Etter scoringen falt Moss mye av, og lot Kvik komme litt i overkant mye inn i kampen.

- Vi ble nok litt reserverte etter at vi hadde fått ledelsen. Kvik er et godt lag, og det ble en fysisk tung kamp for oss. Det var en periode der vi også hadde for mange enkle balltap, kommenterer MFK-trener Arne Erlandsen.

- Vi stoppet å løpe

- De første 25 minuttene spilte vi veldig bra, men så stoppet vi plutselig å løpe. Kvik var også et godt lag, men jeg synes vi fortjente å vinne. Vi var et bedre lag enn dem, sier Alvaro Baigorri.

Slik vi så det, synes vi han gjennomførte kampen best av MFK-spillerne. Han var den som forsøkte mest hele tiden og var veldig løpsvillig og offensiv fra sin backposisjon.

Jublet seg til rødt kort

18 minutter ut i andre omgang stilnet Melløs stadion. Da skjedde det som mange fryktet. Almir Taletovic sørget for balanse i regnskapet med sin utlikning, men det han gjorde i etterkant var alt annet enn klokt. Han feiret med å dra av seg drakta, og det medførte gult kort, hans andre for dagen. Dermed ble scoringen og den påfølgende jubelen til en kalddusj for gjestene, da målscorer Almir glemte at han allerede sto i dommerens bok endte det med at han måtte forlate banen.

Reinback på rett plass

Utvisningen førte til at Moss fikk spille de siste 27 minuttene av ordinær tid samt seks tilleggsminutter med en mann mer på banen. Og det så ut til å være avgjørende. Etter en periode på hele 57 minutter uten målsjanse til Moss, klarte omsider innbytter Tim Reinback å skape jubel på hjemmetribunene. Han var på rett plass ved bakre stolpe og nikket inn et innlegg fra Alvaro Baigorri på venstrekanten 10 minutter før ordinær tid var ute. Og kun minuttet etetr fastsatte Berat Jusufi sluttresultatet til 3-1 etter veggspill med Marcos Gondra Krug inne i Kviks 16-meter.

SE TABELLEN HER

Ut med skade

Kristian Flittie Onstad måtte ut med det som tilsynelatende så ut som en lyskestrekk, og Arne Erlandsen gjorde gode grep. Inn kom Bjørn Skog, og samtidig satte veteranen innpå Tim Reinback for Jon Andre Fredriksen. Det ga umiddelbar effekt. Tre minutter etter bytte scoret Tim Reinback på hodet etter et godt innlegg fra Alvaro Baigorri.

Hør hva Erlandsen hadde å si om kampen:
 

Kommentarer til denne saken