Uflaks og udyktighet senket Moss FK

vellykket grep Martin Thømt Jensen gjorde en god jobb som spiss, og var MFKs beste spiller mot Senja. foto morten olsen, digitalsport

vellykket grep Martin Thømt Jensen gjorde en god jobb som spiss, og var MFKs beste spiller mot Senja. foto morten olsen, digitalsport

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

(Senja–Moss 5–3) MFK styrte alt i en time og ledet 3–1. Det som skjedde etterpå er vanskelig å forklare.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

For MFK gikk fra 3–1 til 3–4 på seks minutter. Og de reiste seg aldri igjen.
– Det er forferdelig bittert, sukker hovedtrener Tor Thodesen.

Han måtte gjøre rokeringer i laget på grunn av mange fravær, og stilte blant annet med Martin Thømt Jensen som spiss og Niklas Heia og Abdi Hassan i den dype midtbanetoeren i sitt 4-2-3-1-mønster. Med de gutta han hadde til rådighet hadde Thodesen lagt en kynisk kampplan og visste godt hva som kom til å møte MFK hans i nord. Og alt stemt i en time. Så ble de små marginene avgjørende, og alle gikk mot MFK.

Uheldige

Et selvmål til 2–3, en enkel gjennomløpning til 3–3 som burde vært avblåst for angrep på keeper, en misbrukt MFK-sjanse i stjerneklassen og et soleklart straffespark som Moss aldri fikk hører med til de avgjørende tilfeldighetene.
– Vi må skylde oss selv, men vi var jaggu uheldige, også. Her hadde vi fortjent ihvertfall ett poeng, og grunnen til at de har flere målsjanser enn oss jo fordi vi presset på mot slutten og ga dem noen kontringer, forklarer Tor Thodesen.

Martin Thømt Jensen var i hvert fall en suksess på topp. Før pause ga han MFK ledelsen på vakkert vis, og Agim Shabani sørget for pauseledelse etter at Senja fikk utlignet på en Andreas Eikum-tabbe.
– Vi slipper inn unødvendige mål på ting vi ikke skal slippe til. Men selv om vi gjør disse feilene mener jeg vi har maksimal utur, sier Thodesen, som derimot ikke gir opp.
– Vi må analysere og ta lærdom av dette, også. Det er den eneste måten å reise seg på, hevder han.

Martin Thømt Jensen var MFKs beste, og vi gir også godkjent til Jon-André Fredriksen, som lager et praktfullt mål på Senja, Marius Gjestrumbakken, Henning Johannessen og Niklas Heia. Samt til Andreas Eikum, med unntak av tabben som ga 1–1.

Marcus Ohlsson og Marius Gjestrumbakken fikk også hvert sitt gule kort, og med MFKs tur er det en selvfølge at begge må stå over neste kamp.

Artikkeltags