Gå til sidens hovedinnhold

Miljøvernforbundet bommer om elektriske ferger

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev

Jan Hugo Holten får i onsdagens Moss Avis stor spalteplass på å formidle sin skepsis til å bygge om Bastøfergene til elektrisk drift i stedet for diesel.

Det er synd han er så skeptisk, og synd at avisa gir skepsisen så stor plass.

Jeg forutsetter at Bastø Fosen inngår avtaler om å bruke fornybarsertifisert strøm, altså med «renhetsgaranti», slik at strømmen som brukes til fergene ikke er en miks av strøm fra atom- og kullkraftverk. Dette er et grep som flere norske strømkunder bør gjøre for å sikre fortsatt satsing på fornybar og ren strøm. Dette vil også bidra til at det Europeiske strømmarkedet omstilles raskere.

Moderne batterier har dessuten svært lang levetid, og mange muligheter for etterbruk før de til slutt gjenvinnes. Slik blir livsløpskostnadene for moderne batterier svært lave. Dette er grundig dokumentert ved forskning.

De relativt nye fergene til Bastø Fosen er bygget nettopp med tanke på å kunne bygges om når batteriteknologi og lademuligheter er utbygget. At Bastø Fosen mener at tidspunktet er inne, og Enova er med å støtter utviklingen er veldig bra!

Og uansett så betyr all erstatning av diesel med elektrisitet at lokale utslipp fra forbrenningsmotorer stoppes, og luftkvaliteten lokalt blir bedre.

Les også

– Blir forundret over at så nye ferjer skal gjøres om

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.