Vestby Høyres Paal Jargel er død, 71 år gammel

AKTIV TIL DET SISTE: Paal Jargel har lang fartstid bak seg for Vestby Høyre.

AKTIV TIL DET SISTE: Paal Jargel har lang fartstid bak seg for Vestby Høyre. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MINNEORD: Etter mange år i politikken i Vestby Høyre er det med et tungt hjerte vi må meddele at Paal Jargel ikke er med oss lenger. Han sovnet stille og fredelig inn lørdag morgen 15. april 2017, 71 år gammel.

Paal Jargel har lang fartstid i Vestby Høyre. Han har vært medlem siden slutten av 70 tallet, og var partiets nestleder i tiden 1979-1980 da avdøde Eivind Topper var foreningens leder. Paal Jargel ble senere leder i Vestby Høyre i 1981 og det var noe han selv presiserte med en viss humor, at den gang het det formann! Siden da har han vært i foreningsstyret til Vestby Høyre, siste 18 år som kasserer.

Av yrke var Paal Jargel regnskapsfører og mange har hatt gleden av å kjenne han fra denne perioden.

Det har vært mange gode politiske historier og hendelser som har blitt fortalt oss gjennom årene av Paal. Dette er historier vi vil ta godt vare på, og som er en del av grunnverdiene fra oppstarten. Vi ønsker å gi Paal æren for å være en av grunnleggerne til Vestby Høyre, sammen med gode kolleger som Eivind Topper og Kjell Bakke. De jobbet tett i mange år da Vestby Høyre ble bygget på sitt største, og politisk arbeid sto i førersetet.

Stortingsrepresentant Nils-Aage Jegstad hadde en helt spesiell plass i Paal’s Høyre-hjerte. Det har vært gode historier fra tiden da gode politiske debatter sto høyt i kommunestyresalen, og infrastrukturen var født i Vestby.  

Paal var en hardt arbeidende «regelrytter» som mange av oss har fått kjenne på, både på godt og vondt. Vi er mange som har fått arbeide side om side med Paal og det ønskes å sies med et varm hjerte: Paal jobbet meget hardt, leste dokumenter fra side til side, var nidkjær, pliktoppfyllende og trofast mot partiet sitt. Vi er mange som kan takke ham for å ha bragt mer enn én upopulær sak opp på saksagendaen. Han var sterk i troen på en riktig og god saksbehandling. Dette var han aldri redd for å fronte og på en slik måte er han et godt eksempel på hvor viktig det var å få med alle aspekter eller alle sider inn i en sak.

Paal var leder i Nominasjonskomiteen i årene 2007 – 2011 – 2015 og har lagt ned betydelig med frivillige timer i sine verv for øvrig. Han var selv kommunestyrerepresentant fra 1995, og satt der i flere perioder inntil han valgte sitt spesialfelt i Kontrollutvalget som Vestby Høyres representant. Et verv han stortrivdes i, og som han ble i til det siste som nestleder for kommunestyreperioden 2015-2019. Han var også med på oppstarten av Vestby Unge Høyre i 2008, og var en sterk forkjemper mot rus generelt, og hvordan vi kunne løse denne samfunnsdebatten. Inntil det siste tok Paal opp flere aktuelle saker som omhandlet sykehjemmet, den gode trivsel han hadde der sammen med et meget hyggelig personale, og noen få justeringer vi lovet å se på.

Paal hadde en noe uformell, skarp humor, og hadde stor sans for den usminkede og reelle versjonen om «rigets tilstand». De som kjente Paal godt hadde stor glede av hans gode egenskap til å lytte og å gi gode råd, som resulterte i gode meningsutvekslinger. Vi er mange som vil savne ham rundt vårt politiske bord, og vi vil med dette takke for alt han har bidratt med i alle år i Vestby Høyre som venn, kollega, mentor, partikollega, støttespiller, kritiker, og hans evne til faglig dyktig fremføring og innsikt i regelverk.

Tusen takk for tiden vi fikk sammen, og tiden du gav oss!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.