– Det var jo fotballen som førte meg hit, og jeg angrer absolutt ikke på at jeg tok turen til Moss, verken som fotballspiller eller som ny innbygger, sier den joviale gutten fra Kongsvinger.

– Det er faktisk det beste valget jeg har tatt så langt i livet, legger han til og smiler fra døråpningen i Løkkegata 5.

Håpnes fikk aller først nei til kontrakt da han var på prøvespill i Moss FK i vinter, men etter en match mellom Kongsvinger og MFK noe senere, hvor MFK var i beit for spillere og lånte Håpnes, så kom MFK-trener Thomas Myhre på bedre tanker og signerte Kongsvinger-gutten for to år.

Det at vi tar intervjuet i døråpningen betyr ikke at Moss Avis ikke ble invitert inn i den ringe boligen hvor Håpnes holder hus når han ikke er på jobb på Melløs skole eller i aktivitet med MFK-logoen på brystet. Det er heller det at Håpnes bor i et fotballkollektiv hvor det ryktes at det ikke alltid er like strøkent...

– Jeg stortrives sammen med «Bamba», Clàudio Braga og Noah Alexandersson. Det er klart det kan bli litt rot, men jeg liker å ha det ryddig rundt meg og prøver å stramme opp de andre litt, kommenterer Håpnes med et smil.

Stille og rolig

– Hva er den mest positive siden ved Moss?

– Det må være at det er veldig stille og rolig, spesielt her hvor jeg bor på Skarmyra. Nå er vel ikke jeg den som har oppholdt meg så mange andre steder i byen, så jeg får snakke for det stedet jeg kjenner best.

– Hva med det mest negative, da?

– Kø!

Ny i byen

Navn: Alexander Håpnes (21).

Bosted: Skarmyra.

Kommer fra: Kongsvinger.

Yrke: Fotballspiller og lærervikar.

Interesser: Fotball, frisbee-golf og alt som handler om å være i aktivitet.

– Utdyp?

– Det er jo perioder hvor det er utrolig mye kø rundt om i byen og det er jo ikke jeg vant til som kommer fra Kongsvinger. Spesielt området ved Kanalbroen er belastet og jeg er veldig glad for at jeg slipper å kjøre der hver eneste dag.

Kjæreste på bedre tanker

– Hva er det som har overrasket deg mest ved Moss?

– Det er et godt spørsmål. Overrasket mest, ja? Det må bli hvor fint det er her. Spesielt på Jeløy. Noah Alexandersson har tatt meg med på noen turer over dit og det er jo bare helt fantastisk.

– Jeg har en kjæreste som er fra Horten og hun har alltid snakket Moss ned i forhold til sin egen by, men nå har hun begynt å snu. Hun synes det er litt fint her hun også.

– Hva gjør du hvis du får familien på besøk?

– De kommer som oftest i forbindelse med hjemmekampene til MFK, så da blir det til at vi går ut og spiser etter matchen.

– Har det blitt godt mottatt da?

– Absolutt!

Humørsvingninger

– Hvordan vil du beskrive en typisk mossing?

– Jeg synes mossingen er veldig trivelig og er lett å bli kjent med. Men han, eller hun, har også litt humørsvingninger, det siste baserer jeg imidlertid kun på de som følger MFK.

– Også vil jeg si at mossingene er omtenksomme, det gjelder i hvert fall de jeg har blitt kjent med, legger han til.

– Hva ville du gjort dersom du fikk være ordfører for én dag?

– Nok et vanskelig spørsmål der, altså. Hadde jeg fått den muligheten så hadde jeg «spyttet» inn en god slump penger i Moss Fotballklubb, og selvfølgelig fjernet køen.

På veggen til Løkkegata 5 henger en postkasse som tydelig indikerer hvem som blant annet bor i boligen.

– Forseggjort den der, Håpnes!

– Ikke sant. Det er Clàudio som har designet den og den fungerer – utrolig nok – som den skal, avslutter den opprinnelige Kongsvinger-gutten.


Les også

Thea (26) fant seg en mossing: – Vi var avstandsforelsket i fire år

Les også

Her har Kristin (57) funnet drømmestedet: – Uansett hvor vi var, var det ikke noe sted som var like fint