Mobbeombud er viktig for å sikre at alle elever har noen å gå til for å få hjelp

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Debattinnlegg signert Hans Fredrik Grøvan, Stortingsrep. Krf.

DEL

Debatt Alt for mange barn gruer seg til neste skoledag av frykt for å bli mobbet. Før sommeren fikk KrF gjennomslag for blant annet mobbeombud i alle fylker. Mobbeombud er viktig for å sikre at alle elever har noen å gå til for å få hjelp og bidra til forebygging av mobbing. Dette blir fulgt opp i regjeringens forslag til statsbudsjett, men utover det er regjeringens forslag til innsats mot mobbing skuffende.

For KrF er kampen mot mobbing prioritert, og derfor vil vi styrke fylkesmennene som nå har fått i oppdrag å ta i mot og være håndhevingsorgan i saker hvor foreldrene og barn ønsker å klage på skolens oppfølging i mobbesaker. Vi foreslår 10 millioner kroner ekstra.

Frivillige organisasjoner er viktige i arbeidet mot mobbing, og har mulighet til å forebygge og avdekke der skolen selv ikke klarer dette. Derfor ønsker KrF å styrke Blå Kors tilbud om en chat-tjeneste «Snakk om mobbing» med 2,5 mill. kroner og samisk arbeid mot mobbing med en mill. kroner. Skolehelsetjenesten er viktig for å forebygge og avdekke mobbing, psykiske utfordringer, vold og overgrep. KrF styrker skolehelsetjenesten og helsestasjonene med 480 mill. kroner til økt bemanning. Dette gjør vi fordi vi mener at alle er like mye verdt og at ingen barn og unge i Norge skal oppleve mobbing.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken