Slik er den gode eleven

  Av
  Artikkelen er over 4 år gammel

  Det hjelper ikke at lærerne er gode hvis ikke de har gode elever. Det mener elevene ved Kirkeparken, som nå har funnet oppskriften.

  DEL

  Prosjektet har resultert i en reklamefilm som markedsfører den gode eleven, og nå ønsker de driftige elevene rett og slett å være med å påvirke skoleverdagen for dagens og fremtidens elever- både i Moss og i resten av landet. Til filmpremieren torsdag formiddag hadde skolen invitert Daniel Kvammen med band, som avsluttet seansen med en minikonsert - inkludert den velkjenta Urørt-låta "Du Fortenar Ein Som Meg".

  Se opptredenen her

  Alle med

  Elevrådsleder Edvin N. Edvardsen forteller at Kirkeparken har et stort fokus på et godt læringsmiljø, og han er ikke redd for å si at det er landets beste skole. Da lærerne gikk igang med å finne definisjonen på den gode læreren i høst, svarte elevrådet med å sette igang prosjektet for å definere den gode eleven.

  - Hva skal vi med gode lærere uten gode elever?, spør han.

  Alle elevene på hele skolen har vært involvert i dette arbeidet, og det begynte med at hver enkelt skulle skrive ned fem punkter for hva som kjennetegner en god elev. Dette ble kokt ned til fem punkter for hver klasse, før de mest valgte ordene for hele skolen kom på plass.

  Hvilke egenskaper det er snakk om, kan du se i videoen over.

  På bakgrunn av de utvalgte egenskapene fikk de hjelp av media07 til å lage filmen "Den gode eleven". Prosjektet er støttet av mobbeombudet i Østfold. Prosjektet har også fått støtte fra Elevorganisasjonen og fra skolen. Men Edvardsen mener at lanseringen av filmen bare er et delmål.

  - Det er nå vi starter, sier han.

  Målet er ikke bare å bli enda bedre elever selv.

  - Vi ønsker å inspirere andre skoler og tenne en gnist, sier prosjektleder Edvard Nitter.

  Han understreker at dette ikke et er Kirkeparken-prosjekt, og filmen skal nå deles blant annet på sosiale medier.

  - Gode elever finnes over alt, men vi ønsker å være en foregangsskole, og legge et nytt verdigrunnlag, sier han.

  De to engasjerte guttene mener at det har stor betydning at dette er et elevinitiert prosjekt, som dermed er lettere for ungdommene å identifisere seg med.

  - Dette er for, med og av elever, understreker de.

  Verdifullt

  Marthe Onarheim og Mina Angeloff går i henholdsvis første klasse på musikklinja og andre klasse på formingslinja, og sitter begge i elevrådet. De mener at det å være inkluderende, hyggelige - også mot lærerne, og være punktlige er viktige egenskaper for gode elever. At man møter med et smil og har en positiv energi er også ting som bidrar til et godt læringsmiljø.

  Roar Breivik er karriereveileder på skolen, og synes det er et kjempespennende prosjekt elevene har satt igang.

  - Det vitner om at det er et aktivt elevråd, sier han.

  Også utdanningsleder Sigrid Sandvand er godt fornøyd med at elevene har tatt tak i skolemiljøet på denne måten.

  - At elevene engasjerer seg i eget læringsmiljø er veldig verdifullt, sier hun.

  Artikkeltags