Gå til sidens hovedinnhold

Morten blir ny Tjukkasgeneral

Artikkelen er over 2 år gammel

Morten Nore fra Moss er valgt til ny styreleder for Tjukkasgjengen. – Det blir som å hoppe etter Wirkola, mener han.

For abonnenter

– Må innrømme at jeg ikke hadde tenkt på tittelen – Tjukkasgeneral. Hadde kanskje tenkt meg noe mer i retning av Tjukkasløytnant, ler den nyvalgte lederen av Tjukkasgjengen.

Han tar over for Jan Ellefsen, som nærmest har vært synonymt med den sosiale trimgjengen helt siden oppstarten i 2011.

– Blir ikke lett å følge opp etter Jan

– Jan var jo spiren til det hele, og det blir ikke lett å følge opp det han har gjort. Men jeg ser vel mer for meg at jeg skal jobbe som styreleder og prøve å løfte Tjukkasgjengen et hakk videre. De har jo allerede hatt en boost av en annen verden, så det blir ikke lett. Men jeg skal i alle fall gjøre mitt beste, sier Nore.

Les også

Tjukkasgjengen får nye 1,5 millioner kroner over statsbudsjettet

Han ser ikke for seg at han kommer til å gå så mye i gul vest sammen med resten av gjengen, men han er på ingen måte noen novise når det gjelder å gå tur. Tvert imot.

Går to og en halv time hver dag

– I snitt så går jeg nok tur omtrent to en halv time hver eneste dag med hunden. Jeg står opp tidlig og går en drøy halvtimes runde på Alby og Tronvik før jobb, og hver dag etter middag så går jeg mellom 90 minutter og tre timer. For meg er det å gå alene en mulighet til å tømme hodet etter en lang arbeidsdag, men det kan jo hende jeg blir med gjengen på tur en gang iblant.

Les også

Minister lot seg imponere av Tjukkas-besøk

Morten Nore er daglig leder av Moss Transportforum, men har også en lang karriere med frivillige verv – fra fritidsklubbleder til FAU-leder. Dessuten er han proff lydmann for en rekke lokale band på fritiden og garasjen er fylt til randen med motorsykler.

– Skal jeg se anda mindre til deg, nå da, sa kona da hun fikk vite om det nye vervet. Men sånn blir det ikke. Jeg er en familiemann, sier trebarnsfaren Nore.

Tjukkasgjengen

Gratis, lavterskel turtilbud etablert i Moss 3. januar 2012 av Jan Ellefsen.

Har nær 40.000 deltagere i 360 avdelinger i 9 land.

Har fått en rekkke priser, deriblant helse-Norges gjeveste pris, Karl Evangs pris, som de mottok i 2016

Mottar i år – og etter alt å dømme også neste år – 1,5 millioner kroner i driftsmidler over statsbudsjettet.

Kommentarer til denne saken