Resultatmessig ble det et flott stevne for atletklubben, og alt ble kronet med sølv til Tobias Bekk Johansen og bronse til David Zaypaev.

Og med sølv og bronse, samt tre fjerdeplasser i tillegg, er det grunn til å være fornøyd for klubbens leder.

– Ja, med en slik fasit etter et stevne av så høy kvalitet, må vi si at det var en flott turnering for vår del, kommenterer John Rusvik Johansen, leder i Moss Atletklubb.

Fem av åtte

Han sendte åtte brytere til den svenske storbyen, og av disse ble fem mann blant de fire beste i sine klasser. En imponerende laginnsats for MAKs del, med andre ord.

Totalt sett samlet Soft Touch Open 600 brytere.

Det beste mosseresultatet sto Tobias Bekk Johansen for. Han brøt fem kamper som endte med seire, før han var klar for finalen. Der ble det dessverre tap for en sterk bryter fra Skåne.

Davids beste

David Zaypaev tapte sin åpningskamp over bryteren som til slutt som vant vektklassen. Men mossingen brøt meget bra i de neste fem kampene, og vant disse overbevisende.

– Dette er den best gjennomførte turneringen til David noensinne, mener John Rusvik Johansen.

Men det var flere brytere i gult og svart som kjempet om pallplasser i Göteborg. Det ble tap i bronsefinalene for både Joakim Rolfsøn, Marius Male og Truls Alfheim Thue.

– Men alle kampene var jevne og vippet fram og tilbake til siste slutt, forteller MAK-lederen.

Til nordisk

Asbjørn Utne endte på femte plass i Göteborg. Ruben Been havnet til slutt på 10. plass, mens Ramin Bolouri ble nummer 11 .

– Det var en flott turnering, og både trener Jan Kasprzak og jeg er enige om at bryterne våre fikk vist seg veldig godt fram, sier John Rusvik Johansen.

Brytelederen fungerte også som lagleder for bryterne sine i Sverige.

Om fire uker er det nordisk mesterskap for ungdom og junior i Bodø, og vi skal ikke se bort fra at Moss Atletklubb kommer til markere seg positivt i flere klasser der, også.

– Til det mesterskapet vil i hvert fall flere av mossebryterne bli tatt ut, fastslår en svært fornøyd John Rusvik Johansen.