Sandbryting er en relativt ny idrett i Norge, og lørdag kan mossingene ta en tur til Tollboden for å beskue denne fartsfulle idrettsgrenen innen bryting.

Moss Atletklubb er vertskap for det 4. offisielle Norgesmesterskapet i sandbryting. Det brytes i forskjellige vektklasser i gutt/pike, ungdom og senior, samt i en åpen klasse i senior herrer.

– Kampene går raskt unna og det tar ofte bare noen sekunder å avgjøre en kamp. En kroppsdel som berører sanden eller utenfor ringen gir poeng, samt hvis man får vendt ryggen til motstanderen mot sanden, forteller leder i Moss Atletklubb, John Rusvik Johansen.

Første ryter til tre poeng vinner kampen.

Stor tropp

Mossingene stiller med en stor tropp og har vært dyktige i denne idrettsgrenen tidligere. Klubben har flere NM-vinnere og gull og bronse i VM i Hellas i fjor.

– Sandbryting er en raskt voksende sport på verdensbasis, og det kreves minimalt med utstyr og rigg for å bedrive idretten. Så alle som er glade i å se fartsfulle og raske kamper oppfordres til å komme en tur innom i morgen, smiler John Rusvik Johansen.

Moss Atletklubb stiller med disse utøverne i NM på hjemmebane:

Gutter:

Jacob Janitz Nordby, 50 kg

Niklas Andre Isaksen, 50kg

Ruben Elias Been, 70kg +

Ramin Bolouri, 70kg +

Ungdom:

Pawel Kasprzak, 50 kg

David Zaypaev, 70 kg

Marius Male, 80 kg

Truls Alfheim Thue, 90kg

Mathias Male, 90 kg

Senior:

Asbjørn Utne, 70 kg

Petter Ekroll, 90 kg

Hans Martin Male, 90 kg

Thue gjorde best av fem mossinger som i pinsen brøt nordisk mesterskap i Bodø. Der ble det bronse på kraftkaren, så får vi se hva han kan utrette i de lokale «sanddynene» ved Tollboden.