Moss Avis nominert til mediepris

NOMINERT: Her er en bildecollage av flere innslag i MA-serien som nå er prisnominert.

NOMINERT: Her er en bildecollage av flere innslag i MA-serien som nå er prisnominert.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

I konkurranse med medier som VG, NRK og Aftenposten er Moss Avis nominert til Mediebedriftenes (MBL) pris for beste programserie.

Serien som er nominert er minidokumentarserien «Glemmer det aldri». Serien tar for seg sentrale hendelser i Mosse-historien, dokumentert gjennom tidsvitner, avisas medarbeidere og arkiver.

Nominert blant de store

– Det er morsomt å vise at Moss Avis kan nå opp i konkurranse med landets aller største mediehus, sier digitalredaktør og programansvarlig for serien, Anders Engen Sandén.

De øvrige nominerte i kategorien «Beste programserie» er VG for «Oljebarna», NRK for «Jenter», Aftenposten for «Fra Ungdommen» og Stavanger Aftenblad for «Tre ranere, tre rammede».

Mediebedriftene organiserer de aller fleste norske mediebedrifter. Prisene deles ut under Nordiske Mediedager i Bergen 6 .mai.

Her kan du se alle episodene:

"Da blokka brant" har vi kalt den første episoden i "Glemmer det aldri"-serien. Her ser vi tilbake på den dramatiske blokkbrannen på Gjerrebogen i 1990.

 

I episode 2 forteller vi historien om da selveste Real Madrid møtte Moss FK på Melløs i cupvinnercupen i 1988.

 

Mange husker det ekstreme oppstyret og den storstilte politijakten etter at narkofangen Jonas Wold rømte fra en bedre middag på Refsnes Gods 27. juli 1988. Her kan du se dokumentaren om den spektakulære flukten.

 

I episode 4 tok vi med seerne tilbake til slutten av 70-tallet og frem til midten av 80-tallet, hvor en bølge av påsatte branner skapte frykt og uro blant mossingene.

 

Glemmer det aldri: "Mossepyromanen"

28. desember 1944 ble det tyske skipet "Nordvard" bombet av de allierte styrkene i Mossesundet. Et stort antall tyske soldater mistet livet og mange mossinger glemmer det aldri den dramatiske kvelden hvor angrepet fant sted. Se episode 5:

 

Kommentarer til denne saken