– Moss bør planlegge for en ny, miljøvennlig og integrerende generasjonsbydel i Sjøsiden hage.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LESERBREV Sjøsiden hage – mangfold og miljø.

”Diakonhjemmet hage – mangfold og miljø (søk selv dette opp på nettet) er et glimrende eksempel på boligbygging og en generasjonsbydel, som det planlegges for i Oslo. En hel bydel hvor det samtidig legges tilrette for boliger og aktiviteter også for eldre og demente. Ikke slik det har vært vanlig til nå: ”å stue eldre inn i egen bydel”, men integrere dem i en miljøvennlig generasjonsbydel, med næring, barnehager, parker og andre aktiviteter.

Dette prosjektet ble presentert og ble godt dokumentert på Valgmøtet ”Eldreomsorg i Nye Moss”, som ble arrangert på Lilleeng sist mandag, og hvor samtlige politiske partiers ordførerkandidater i Nye Moss kommune deltok i panelet.

Behovet for eldreboliger er voksende og det er tverrpolitisk enighet om at det må beregnes at minimum 20 % av befolkningen over 80 år vil ha behov for tilrettelagte boliger i tiden som kommer. I Moss finnes det per i dag nemlig ingen planer for eldreboliger utover de 48 boligene som skal bygges på Grindvold i 2020!

Derfor lanserte Rødt på dette valgmøtet følgende: På grunn av den massive rivningen av ”Nyquistbyen” og i Værla som er gjort for å tilrettelegge for den nye jernbanestasjonen, har Moss kommune i dag en unik mulighet.

Moss kan få sin egen: “Sjøsiden hage – mangfold og miljø”. Moss kommune har en mulighet til å planlegge for en ny, miljøvennlig og integrerende generasjonsbydel, som kan virke for mange år framover. Kommunen har allerede 50% eierandel i området og er regulerende myndighet. Det vil si at kommunen selv bestemmer hvilken type boliger og andre aktiviteter som skal ligge i området!

Nå gjelder det bare at det finnes politisk vilje utover de bekymringer og mer eller mindre uforpliktende løfter fra de ulike ordførerkandidatene, som ble presentert på dette møtet.

Slik kan det nye Moss bli: Ønsker å åpne byen opp mot fjorden 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.