Gå til sidens hovedinnhold

Moss: En by for alle årstider

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nyttårsaften kommer flere hundre mossinger til å ta nyttårsbadet fra Sjøbadet. Den årlige tradisjonen er blitt DNT Vansjøs raskeste – og mest populære arrangement. Fem minutters hylekor fra de badende og jubel fra publikum setter et ellevilt punktum på det gamle året og skaper en kick-start på det nye. Bystranden der vi nyter late sommerdager er også et samlingspunkt i snø og sludd.

Moss er en by for alle årstider. Den er ikke sommerbyen som dør om vinteren eller julebyen som sover om sommeren.

Når skøytebanen rundt Paviljongen stenger for sesongen, venter vakre brudepar på å ta over Paviljongen til sin vielse. Skøyteisen på Vansjø blir til eventyrlig farvann for kanoer og kajakker. Turstiene vi brukte skiene i, er klare for joggesko.

Vi har fått innendørsscener og utendørsscener, kunstløpere hele året og arrangementer å glede seg til både vinter, vår, sommer og høst. I jubileumsåret 2020 skal Mosse-fossen få belysning som vil gjøre den til et spektakulært syn året rundt.

Over 14 000 Instagram-bilder merket #mossisentrum dokumenterer at vi er like glade i byen og naturen vår i kuldegrader som i varmegrader.

Mitt ønske for det nye året handler ikke bare om at vi skal feire byens 300-årsjubileum og kommunesammenslåingen med Rygge på den beste og mest inkluderende måten. Det store nyttårsønsket handler om at vi skal se, elske og utvikle byen for alle årstider enda mer og samarbeide enda mer og enda bedre om en by i kraftig omstilling. Prisen Årets Sentrum i 2019 forplikter.

Den var bare en start på arbeidet med å gjøre en industriby om til en mer urban og levelig by med egenart. For å få til det, trengs hver eneste en av oss – du som handler, du som går på konserter, du som går turer – og du som ivrig kommer med forslag om forbedringer.

Sammen kan vi dyrke en by som gir varige øyeblikk, varige gleder og tradisjoner som kommer igjen og igjen for oss, for barna våre – og barnebarna våre.

Godt nytt år – og tusen takk for det gamle!

Les alt om byjubileet her

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.