Mye å jobbe med på Melløs

Kampen mot Kongsvinger mandag kveld viste at MFK har mye å jobbe med fram mot seriestart 13. april borte mot Eidsvold TF på Myhrer kunstgress. Spesielt defensivt!

DEL

MeningerMot Kongsvinger sviktet det først og fremst defensivt – både før og etter pause. Allerede etter tre minutter satt den første ballen i nettet bak Anders Gundersen og det etter at MFK hadde hatt en corner kun sekunder tidligere. På dette nivået skal man ikke tillate å bli kontret i senk etter egen dødball. Det er rett og slett for svakt – selv i treningskamper. For det er så enkelt som at de feilene man gjør nå, også har en tendens å komme tilbake når alvoret starter.

MFK valgte som mot Kvik å satse på formasjonen 3-4-1-2, det var en ren gavepakke for lette KIL-bein. Ved begge de to første baklengsmålene ble MFK rett og slett løpt fra, og når de heller ikke lyktes å sette hjemmelagets spillere i offsidefellen de tok fram for anledningen, er det enkelt å forstå frustrasjonen MFK-keeper Anders Gundersen må ha følt alene med KIL-spillerne de første 35 minuttene. For det var ikke bare ved baklengsmålene KIL var farlig frempå. Faktisk hadde de fem store sjanser før pause.

Hvorfor trenerduoen Marijo Jovic og Kristoffer Kolsrud ikke valgte å gjøre endringer rent defensivt de første 45 minuttene er for meg en liten gåte. Det er jo ingen vits i å trene på å bli fraløpt?

Etter pause satte de på Willy H. Sanneh som lå langt dypere enn hva Christoffer Skårn gjorde før pause. Dermed ble det også litt mer balanse i det bakre leddet, men det holdt likevel ikke til å tette igjen – tvert imot.

Det jeg savnet aller mest hos MFK mot Kongsvinger var kynismen. Det er ikke feigt å måke ballen unna i farlige situasjoner, det er i hvert fall langt smartere enn å la motstanderen komme til målsjanser og scoringer – slik KIL gjorde på Gjemselund.

Når trenerduoen Jovic/Kolsrud ser igjennom videoen fra kampen vil de helt sikkert ikke ha problemer med å finne situasjoner som illustrerer utfordringene laget støtte på. Så er det å håpe at spillerne responderer på hva de trenger å luke bort før seriestarten 13. april, for det nivået de viste mot KIL var ikke bedre enn at de vil bli hardt straffet også i Postnord-ligaen.

Jeg er selvsagt klar over at Kongsvinger er et lag som er vanskelig å skubbe seg på, spesielt hjemme på Gjemselund. Men det betyr ikke at man ikke skal brette opp de berømte ermene og vise litt muskler. Ei heller droppe kløkt og kynisme. Utover i matchen virket det som om MFK mest av alt ønsket at dommer Johan William Grundt skulle blåse av kampen. Det var i hvert fall ikke mye vilje til å ha det vondt.

Nest match for MFK er mot Fredrikstad FK i Rygge idrettspark 7. mars. Det er bare å håpe at MFK har rettet opp både det defensive og holdningen til å ha det litt ekstra vondt. Hvis ikke vil FFK få en hyggelig revansje etter tapet mot MFK i fjor høst...

Artikkeltags