–  Vi oppfordrer folket til å tømme skap , kjeller og loft og bli med på bruktmarked, sier Kristin Utakleiv fra «Moss i sentrum».

– Kanskje noen ryddet litt hjemme i påsken. Våren er jo typisk ryddetid, og nå har man altså mulighet for å selge det videre til andre, sier Utakleiv og sikter til at alle som ønsker det kan åpne sitt eget lille utsalg på gjenbrukstorget som blir å finne i Kirkeparken på lørdag. Her er det plass til mangt og mange, men arrangøren ønsker at interesserte melder seg på via epost eller Facebook.

Ellers i sentrum blir det også massevis av aktiviteter denne dagen, alt i gjenbrukstankens ånd.

LES OGSÅ: Ingen kø, men smil for gjenbruk

Kjolesalg, moteshow og mye mer

Rygge Sorotimistklubbs populære utsalg av vintagekjoler skjer også denne lørdagen, hvor inntektene går til prosjekter for kvinner i Moldova.

Flere steder blir det mulig å lære gjenbruksteknikker, se kunstprosjekter og lære mer om gjenvinning og miljø. Folk kan få teste ulike typer elsykler, kjøpe brukte bøker i bibliotekets loppemarked, delta i kunstkonkurranse og se moteshow med second-hand-klær fra Fretex.

Fullstendig liste over alt som skjer på gjenbruksdagen i Moss lørdag, finner du her:

Program:

10-15 Ulike stands i sentrum med salg, utstillinger og aktiviteter

10-15 Bruktmarked ved Paviljongen hvor alle som har lyst å selge sine ting kan stå fritt. (Ønsker du salgsstand kontakt oss på [email protected])

10-15 Fiksefest på Verket Fablab.
Fiksefest er rett og slett et sted der folk kan ta med seg ødelagt eletronikk, leker, klær eller annet - og reparere det sammen med Fiksere (frivillige med tekniske ferdigheter). Dette er et sosialt event hvor vi håper du blir inspirert til å reparere elektronikk sammen med andre, det er både morsommere og mer lærerikt enn å kaste det i søppla. 

12-1230 Moteshow ved Fretex utenfor Kirkeparken skole

10-15 Kjolemarked: Rygge Soropmistklubb inviterer til kjolemarked i Moss hvor inntektene går til ulike prosjekter for kvinner i Moldova.

12-15 Gjenbruks-verksted på Moss by- og industrimuseum. Kunstkonkurranse hvor man kan lage ditt eget kunstverk enten på glass eller av papiremballasje.

10-15 Gjenbruk av plastskrot: Bli med å omdanne plastskrot til noe nytt som kan benyttes sammen med Gjenbruket og Fablab

10-15 Test El-sykler i gågaten. Standard sport stiller med fem ulike elsykler som folk kan få prøve.

10-16 Moss kommunes fairstradeprosjekt. Kommunen serverer fairtrade-kaffe og informerer om sitt fairtradeprosjekt.

10-15 Gjør blomsterpotta ny.
Ta med deg en gammel blomsterpotte og la den bli ny med et strøk Chalk Paint og voks med veiledning fra Kjærnes gård. 

10-15 Hva skjer med det du kaster? Hva gjør de med gamle biler? Ragn-Sells informerer på sin stand.

10-15 Bruktsykkelmarked
i regi av Kias. Her kan man også teste elsykkel.

10-15 Smaksprøver og quiz. Gutta bak Eplemoss kommer med smaksprøver og en eplequiz. Eplemoss produserer drikke av epler som er plukket fra private hager.

11-15 Bokloppemarked. Moss bibliotek arrangerer loppemarked på brukte bøker og cd'er. Det vil også bli mulighet for å teste ut bokbretting 

12-15 Fuglehus-verksted. Lag ditt eget fuglehus på Amfi Moss

12-13.30. Dansemønstring. Dansens dag markeres med oppvisning på Amfi Moss, utenfor Coop Mega.