Varme ord ved Willys båre

Ved graven: Mange fulgte Willy Johansen til hans siste hvilested fredag formiddag.

Ved graven: Mange fulgte Willy Johansen til hans siste hvilested fredag formiddag. Foto:

Fredag tok Moss farvel med hele byens Willy. Det skjedde i Jeløy kapell, bare et drøyt steinkast fra Orkerød hvor Willy som guttunge fant sin trygge havn.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Willy Johansen var nemlig født i Oslo i 1947. Der bodde han sine første år til han som gutt kom til Orkerød i 1958.

– Vi vet ingenting om Willys liv de første leveårene. Men som elleveåring kom han altså til Orkerød, som den gangen var Oslo kommunes institusjon for psykisk utviklingshemmede, forklarte sokneprest Anders Leknes.

Fant meningen med livet

– Og når vi nå har sunget «Jeg vet en deilig have», så tror jeg Willy fant sin egen have på Orkerød. Her fant han tryggheten og meningen med livet. Willy var i sitt ess når han kjørte den røde traktoren med blå henger fullastet ned til vaskeriet.

– Ellers har jo hele byen blitt kjent med Willy etter turene ved Kanalen og rundt i sentrum. Han hadde en kommentar til det meste. Enten det var trafikken eller aktiviteten på en byggeplass. Han var direkte i tonen: Er du gift? Har du barn? Men han kom i kontakt med mennesker og skapte relasjoner. Det er en viktig egenskap, minnet Leknes om.

Mange fulgte Willy til graven

Mange mossinger hadde møtt fram i kapellet for å ta farvel med Willy. Det var et blomsterhav rundt båren. Vennene på Øre Villa Kro hilste Willy med en flott krans. Det gjorde også personalet ved Repslagergaten bofellesskap og kollegene på Masvo. I det hele tatt var det mange som ville vise Willy den siste ære med buketter og kranser.

Og da sokneprest Anders Leknes ledet prosesjonen mot glaguttens siste hvilested, tittet sola fram over eikekronene ved Orkerød -  stedet som ga Willy meningen med livet. 

Les også: Willys bortgang berører hele Moss

Artikkeltags