Gå til sidens hovedinnhold

Moss og Rygge Lufthavn

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Her er en av våre viktigste verdisaker i Østfold, Det er MLR, Moss lufthavn Rygge sin nedleggelse (altså samferdsel) av en da nyetablert flyplass i et tett befolket fylke - rundt 300.000 innbyggere.

Vi hadde, etter lang tid fått investorer på plass, og flyplassen var et faktum. Vi brukte denne flyplassen - og det var en berikelse - og stor gevinst og kunne sette seg på flyet, etter kun ca 20 minutters bilkjøring - i motsetning til nærmere 2 timer - og vel så det - avhengig av om valget var Gardermoen eller Torp.

I den første tiden kunne man tilby også innenlandsruter. Det ble i det hele tatt mye mindre problematisk, da vi fikk vår egen lille velfungerende flyplass. Noen har de siste årene vært ganske bevegelseshemmet, og har så pass store problemer med flyplasser som Gardermoen, at noen må vurdere å holde seg hjemme, i stedet for å kunne dra på en ukes ferie - kanskje èn gang i året. Rygge fungerte imidlertid helt optimalt. Flyplassen hadde mange arbeidsplasser som i dag er tapt, og inntekter tapt.

Det er så vi klyper oss i armen hver gang vi kjører forbi denne flyplassen - et spøkelse - som nå har ligget der brakk, i flere år.

Det forteller om hva slags politikere vi har i dette landet, og det forteller oss, at ikke mange Østfoldpolitikere ser ut til å kjempe for Østfolds innbyggere (selvom vi nå snakker mer om Viken). Etter vår oppfatning, har denne regjeringen gjort mer skade for landet, enn til gavn. Ingen - absolutt ingen politiske partier, finner det tydeligvis viktig nok å løfte denne saken - hverken gjennom avisinnlegg eller på sosiale medier (om det da ikke skulle ha gått oss hus forbi). Hvorfor? Dette er vi svært undrende til.

PDK Viken vil fremme denne saken for å få livet tilbake på MLR.

Nestleder i PDK Viken, Steinar Wold

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.