Moss Spellemannskompani var strålende fornøyd etter NM

Fornøyde sølvmedaljevinnere i gammeldans. Bak f.v. Hedda Karlsen, Heidi Kiss, Roberto Palermo, Ann Iren Kvam, Lise Bentzen, Tormod Vold, Trond Bull-Hansen, Vidar Stenseth. Midten f.v. Kevin Nguyen, Henrik Nilsen, Aila Grieg. Foran f.v. Otto Kiss, Hamshavi Karunaivel, Adrian Kiss, Elin Leithe.

Fornøyde sølvmedaljevinnere i gammeldans. Bak f.v. Hedda Karlsen, Heidi Kiss, Roberto Palermo, Ann Iren Kvam, Lise Bentzen, Tormod Vold, Trond Bull-Hansen, Vidar Stenseth. Midten f.v. Kevin Nguyen, Henrik Nilsen, Aila Grieg. Foran f.v. Otto Kiss, Hamshavi Karunaivel, Adrian Kiss, Elin Leithe. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter solid oppvarming med Sankthanskonsert på Malakoff-toppen, reiste Moss Spellemannskompani til NM på trekkspill på Golsfjellet den siste helgen i juni. De kom hjem med lovord, gode minner og NM-medaljer.

DEL

Under ledelse av dirigentene Otto og Heidi Kiss, har en blandet besetning med unge elever fra Kulturskolen i Moss og voksne musikanter i Moss Spellemannskompani jobbet iherdig gjennom hele skoleåret 2018-2019 med å få på plass et solid musikalsk repertoar.

Dirigent Otto Kiss er strålende fornøyd med NM-innsatsen som resulterte i sølvmedalje i gammeldans og bronsemedalje i underholdningsmusikk.

– Det er kjempehøyt nivå her, vi konkurrerer mot de beste i landet og har fått god uttelling for at vi er samspilte og leverer musikk som underholder og rører folk, sier han.

– I år hadde vi også med oss et rockeband for å gi underholdningsmusikken en ekstra dimensjon, der skiller vi oss ut fra de andre, fortsetter Kiss.

Kiss skryter av ungdommene og utdyper at det hjalp å finpusse samspillet foran et trivelig publikum under Sankthansfeiringen på Malakoff-toppen.

Mossingene Heidi Kiss, Vidar Stenseth, Trond Bull-Hansen og Adrian Kiss hadde også en aksje i gullmedaljene til Oslo Trekkspillklubb som var suverene i flere klasser.

I årets NM stilte Aila Grieg (12 år) opp som solist og ble belønnet med god poengsum og annenplass.

– Det er kjempegøy å være med, jeg fikk sølvmedalje og lærte flere danser og fikk svingt meg skikkelig på dansegulvet, sier hun fornøyd.

Dirigent Kiss er glad for at den yngre garde prøver seg dansegulvet.

Storkoste seg

– Ungdommene våre har storkost seg og har lært seg en god del folkedans allerede, det er viktig at de får rytmen i hele kroppen, sier han.

– Det trenger de når de selv skal spille til dans så det svinger.

Ungdomsorkesteret «Prosjekt Stjernemix» med rockeband (gitarist Jo Fahlstrøm, trommeslager Adrian Kiss og bassist Torgeir Lyby) før fremføring av resultatet av samarbeidsprosjektet for å knytte bånd mellom ulike musikalske miljøer.

Ungdomsorkesteret «Prosjekt Stjernemix» med rockeband (gitarist Jo Fahlstrøm, trommeslager Adrian Kiss og bassist Torgeir Lyby) før fremføring av resultatet av samarbeidsprosjektet for å knytte bånd mellom ulike musikalske miljøer.

Norgesmesterskapet markerte også et første høydepunkt for «Prosjekt Stjernemix», der 20 ungdommer fra fem ulike musikkmiljøer i Akershus, Oslo og Østfold deltok for å knytte bånd, spille sammen og utveksle erfaringer.


Det ble rock, rungende applaus og til og med litt søt musikk for ungdommene. – Dette ble en ubetinget suksess, sier Otto Kiss fornøyd.

Ungdommene har jobbet hardt under ledelse av komponisten Skjalg Bjørstad.

– De fikk med seg et fullblods rockeband med Adrian Kiss, Jo Fahlstrøm, Torgeir Lyby, Trond Bull-Hansen og Marlene Karlsen og leverte en fantastisk minikonsert som løftet taket, sier han.

Rørende opplevelse

Det var en stor konsertopplevelse der mange øyne ble fuktige da Stjernemix-orkesteret med Marlene Karlsen på vokal fremførte Helene Bøksles Hugtatt, fortsetter Kiss.

– Prosjektet er en satsing for fremtidens trekkspillmiljø i Norge, der god sosial og musikalsk kontakt mellom talentfull ungdom fra ulike steder bidrar til et felles musikalsk fundament som kan bære miljøet og kulturen videre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.