Sier nei i Moss, ja i Fredrikstad

NEI: Sorenskriver Wenche Flavik, finner ikke penger til lørdagsvielser.Foto: Jon Gran

NEI: Sorenskriver Wenche Flavik, finner ikke penger til lørdagsvielser.Foto: Jon Gran Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fredrikstad tingrett åpner nå for vielser på lørdager - i Moss setter imidlertid budsjettrammene en stopper for ekteskapsinngåelser i helgene.

DEL

– Vil dere vurdere å åpne for dette i Moss tingrett ved å be om penger til lørdagsvielser i budsjettet for 2016, sorenskriver Wenche Flavik?

– Vi har vurdert om vi kan tilby vielser i 2015, men har dessverre ikke funnet muligheter for et slikt tilbud innenfor tildelt budsjettramme.

– Vi søker ikke spesifikt om penger til et slikt tiltak, men vil i 2016 naturligvis vurdere dette opp mot tingrettens øvrige behov for disponering av de tildelte midler, svarer hun.

Service

– Er dette en service tingretten burde tilby de gifteklare?

– Det blir en vurdering den enkelte domstol må foreta. Et år vil det være rom for et slikt tilbud, et annet år vil det ikke være det grunnet prioriteringer som må foretas.

– Det viktigste er at de som benytter seg av vårt tilbud om vigsler er fornøyd med den oppfølgning og service vi yter. Det er vårt inntrykk at de er godt fornøyd, fortsetter hun.

Pågang

– Har dere stor pågang av ekteskapsinngåelser i øyeblikket?

– Vi har hatt en liten nedgang i antall vielser i 2014 sammenlignet med tidligere år, men det kan være tilfeldig.

– Det er en hyggelig begivenhet også for tingrettens medarbeidere, så vi er glade for at tilbudet blir benyttet selv om det bare er på ukedagene, også i 2015, avslutter sorenskriver Wenche Flavik.

Artikkeltags