Disse barnehagene stenges under streiken på onsdag

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mange ansatte i Moss kommune har meldt at de skal delta i den politiske streiken mot de foreslåtte endringene i arbeidsmiljøloven på onsdag. Det fører til at flere barnehager blir stengt fra 14 til 16.

DEL

Flere barnehager Moss blir stengt på onsdag når LO, YS og Fagforbundet avholder en landsomfattende politisk streik mot de foreslåtte endringene i arbeidsmiljøloven.

Kommunen har lagt ut en oversikt over hvilke som holder stengt på sine nettsider:

Grindvold barnehage
Bassenger barnehage
Ørejordet barnehage
Glassverket barnehage
Skredderåsen barnehage
Luenbakken barnehage
Røysåsen barnehage
Gjerrebogen barnehage

I tillegg vil enkletelever ved Moss Voks og Kulturskolen rammes. Biblioteket stenges klokken 14. Reier, Ramberg og Skarmyra barnehager holder åpent som vanlig.

– Vi sendte ut et forhåndsvarsel i forrige uke om at vi kunne komme i den situasjonen. Da vi fikk en oversikt, tok vi en gjennomgang over hvordan vi kunne organisere tilbudet på en forsvarlig måte, sier leder for kultur og oppvekst i Moss, Bjørn Olavesen.

Ettersom mange barnehageansatte skal streike, blir det tilbudet noe svekket fra 14 til 16. Kommunen har jobbet med å rokkere personale, i tillegg vil ledere ta over vakter for de som streiker, blant annet på SFO.

– Det er leit at vi må stenge noen steder, men slik er arbeidslivet. Vi får være fornøyd med at vi har klart å holde SFO åpent alle steder, fortsetter Olavesen.

Berører tredjepart

Streiken fører med seg at tredjepart vil bli berørt. Blant annet vil NSBs tog bli stanset i en time i hele Norge.

– Det er bestandig en tredjepart som vil bli berørt, men de vil også bli berørt om forslagene til endring i arbeidsmiljøloven trer i kraft. Mange barn vil i så fall ikke vite om de har mamma og pappa hjemme til søndagsfrokost, mener leder for LO i Moss og omegn, Britt Øyen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken