Lefsebaking, hønsebingo og mobilfri sone

Astrid (t.v), Anna og Lola koste seg med leking, kaker og saft på Arkens grøde.

Astrid (t.v), Anna og Lola koste seg med leking, kaker og saft på Arkens grøde. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag var det igjen klart for den årlige markedsdagen Arkens grøde i Arken barnehage på Jeløy.

DEL

– Nå er alt på salg, jenter. Tre kakestykker til prisen av ett og gratis saft!

Det nærmet seg slutten av det tradisjonsrike høstmarkedet «Arkens grøde» da de tidligere barnehagejentene Lola, Anna og Astrid fikk ekstra mye for myntene de hadde med seg til kakebordet.

Vi har hatt en kjempefin dag! Vi har husket, lekt på sklia og spist kaker, sa de tre fornøyde jentene, og fylte mere saft i glassene sine.

Alltid heldige med været

Uværet Petra var glemt, og solen strålte da det tradisjonsrike høstmarkedet «Arkens grøde» gikk av stabelen på lørdag. Markedet er en årlig tradisjon i regi av foreldrene ved Arken barnehage på Jeløy.

På programmet sto blant annet lefsebaking, konsert, dukketeater, hønsebingo og pizzabaking. I tillegg ble det solgt mat, kaker, saft og hjemmelagde ting som syltetøy og strikkevotter. Inntektene fra dagen går til ulike kulturelle arrangementer for barna i barnehagen.

Den koselige hagen var full av barn, foreldre, besteforeldre og barn som tidligere har gått i barnehagen.

– Det har vært en jevn strøm av folk her hele dagen. Vi hadde 200 kaffekopper her til å begynne med, og de forsvant veldig fort. Det kan nok hende det har vært 300-400 mennesker her i dag, og det har vært en veldig fin dag, forteller Maria Thøgesen Eide og Ida Lerstad, som begge har barn i barnehagen og var med å arrangere dagen.

De to foreldrene forteller at de ikke har latt seg stresse av det dårlige været de siste dagene, fordi det alltid er fint vær på «Arkens grøde».

- Det slår faktisk aldri feil. Hvert eneste år har vi strålende sol. Så vi har i grunnen bare holdt oss rolige og ventet på at regnværet skulle gi seg.

Bort med mobilen

- Nei, her er det mobilfri sone! Hvis du skal snakke i telefonen, må du gå ut fra barnehagen.

Maria Thøgesen Eide må sette en av de besøkende på plass idet han kommer forbi kakebordet med mobiltelefonen opp mot øret.

- Ja, det er vi litt strenge på altså. Vi tenker at det er viktig for dagen at alle klarer å ta seg litt fri fra telefonen.

Og det ser det ut til at alle trives veldig godt med. Rundt bordene i den hyggelige hagen sitter alle sammen og prater sammen, spiser kaker, drikker kaffe og saft. Barna husker, klatrer og sklir. Og inne i et lite trehus er det lefsebaking på gang. Tre gutter som gikk i barnehagen tidligere er i full sving inne hos Anne Gro Lønnestad, som driver barnehagen og Therese Lerstad, som har barn i barnehagen.

- Det har vært en veldig vellykket dag. Det er gøy at det kommer så mange, og fint å se at alle hygger seg, sier Lønnestad.

Se bilder fra markedsdagen:

Artikkeltags