Gå til sidens hovedinnhold

Flere hundre toppet Jeløy

Artikkelen er over 5 år gammel

Speideren og Turistforeningen oppfordret alle mossinger til å komme seg ut på fjelltur i helgen. Veldig mange tro til.

Lørdag og søndag arrangerte 1. Jeløy speidergruppe «Trefjellsturen» for niende gang, og for andre gang er DNT Vansjø med som arrangør. Målet for turen er å besøke de tre høyeste toppene på Jeløy, Bjørnåsen, Rambergåsen og Rødsåsen.

– Det har vært en veldig vellykket helg. Et jevnt sig av turgåere hele helgen, og jeg tror nok vi har satt ny rekord med omtrent 500 deltakere, forteller troppsleder i 1. Jeløy speidergruppe, Peik Næsje.

I tillegg til toppturene kunne turdeltakerne også prøve kano i Bangtjernet og en hjemmelagd karusell på Bjørnåsen.

Et flott tilbud

Noen av dem som hadde tatt seg turen ut i det fine høstværet var familien Andreassen. Mormor Hilde, mamma Helén og de to guttene Dennis (2,5 år) og Alexander (8 uker) hadde tatt med seg tursekken med niste for å nyte utsikten over fjorden fra Rambergåsen.

– Det er et kjempegodt tilbud. En kjempefin måte å komme seg ut på tur. Det engasjerer nok mange i byen i og med at det er så enkelt å komme seg til de ulike stedene, sier Hilde og Helén som selv er speidere.

Nytt av i år var en arrangert tur for dem som ville ta alle tre toppene i én marsj. Denne turen var det DNT Vansjø som sto for på søndag. Med avgang fra Hoppern skole var det 14 stykker som var med turen, hvor Nils Jørgen Kraft i DNT var turleder.

– Det kunne godt ha vært enda flere med på denne turen. Men det er fin tur som ikke er altfor slitsom, sier Kraft.

Han legger vekt på at mye av målet med turen er å få innbyggerne i Moss oppmerksomme på friluftstilbudet i eget nærmiljø.

– Dette er jo turer som ikke krever så mye, og da er det nok lett for mange å komme seg ut, og bli bedre kjent med byen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.