Gå til sidens hovedinnhold

Kristiansand for sterke for mossingene

Artikkelen er over 6 år gammel

I kveldens finale i Badminton-sluttspillet ble Kristiansand for sterke for et ambisiøst Moss.

Moss Badmintonklubb har hatt en knallsterk sesong i årets eliteserie, og hadde derfor forhåpninger om å vinne over Kristiansand i årets finale. Da hadde de også revansjert finaletapet fra i fjor. De regjerende mesterne ble dessverre for sterke for de håpefulle mossingene, så det var en fåmælt, litt skuffet gjeng som mottok sølvmedaljene.

- Jeg har ikke noe mer analyserende å si enn at i år føler jeg at vi tapte førsteplassen, mer enn av vi vant en andreplass, så jeg er skuffet nå, sier trener Tor-Egil Kristensen.

Blandede følelser

Spillerne er også skuffet over andreplassen, men kan også se det positive i det hele.

- Det er kjedelig at det ender sånn som det gjør, men det er bare å gi all ære til Kristiansand, sier spiller Fredrik Kristensen.

Marthe Skaug ser litt mer positivt på det, siden de faktisk klarte beholde plassen fra i fjor.

- Selv om det er skikkelig kjipt å tape finalen, synes jeg det er bra at vi får andreplassen også i år, for det viser at vi likevel er et sterkt lag, sier hun.

Jevne kamper

De ti finalekampene ble svært jevne, og det startet med herrenes singlekamper som endte med et surt 2-1 for mossingene. Både Fredrik Kristensen og Nikolai Svensson tapte sine kamper, men med seier i sin kamp holdt Jesper Kristensen dem inne i sammenlagtkampen.

Jentenes singlekamper endte 1-1 da Cathrine Fossmo vant sin, mens Marthe Skaug tapte sin. 

Doublekampene endte også variabelt, da Nikolai Svensson og Christian Thode vant, slik de gjorde i semifinalen. Men i de to andre doublekampene ble det sørlendingene som trakk det lengste strået, og dermed ledet de 5-3 før de to avgjørende kampene skulle spilles.

- Det var vel egentlig litt som forventa frem til mixene. Kampene var jevne, men at Kristiansand ledet 5-3 til mixene var ingen overraskelse, sier trener Tor –Egil Kristensen.

Mixen avgjorde

De miksede lagene til Moss bestod av Fredrik Kristensen og Cathrine Fossmo på det ene, mens på lag nummer to var det Christian Thode og Natalie Syvertsen som representerte mossingene.

Og det var nettopp  denne som viste seg bli avgjørende. Sørlendingene spilte et flott første sett, og lå dermed hestehodet foran. Thode og Syvertsen fulgte opp med godt spill, men det klarte ikke skaffe mossingene de avgjørende poengene. Dermed fikk Kristiansand sitt avgjørende poeng sammenlagt og kunne juble for førsteplassen.

- Den mixen som vi taper i dag, vinner vi egentlig ni av ti ganger. Men Kristiansand spilte en fantastisk kamp, og vi klarte oss ikke så bra som vi hadde håpet, og det ble avgjørende. Det kunne like gjerne vippet vår vei, men Kristiansand er overlegne i det første settet, sier treneren avsluttende.

Kommentarer til denne saken