Det var helt fullt på Parkteatret i Moss da kulturskolen inviterte til elevaften og showet "Fra blå ballong til Cuba". Publikum strømmet på, og spente og nervøse elever gjorde de siste forberedelsene før de skulle på scenen.

- Nå er det rett og slett utsolgt, fortalte rektor for kulturskolen, Lars Jeglheim et kvarter før forestillingen begynte.

I likhet med publikum var han forventningsfull til hva elevene hadde å by på.

- Jeg forventer stor stemning. Det er over hundre stykker som skal opptre med ulike ting her i dag. Man kan vel kalle det et tverrsnitt va hva vi driver med på Kulturskolen. Jeg tror publikum kommer til å bli forbauset over hvor høyt nivå det er. Jeg blir nesten rørt når jeg snakker om det. Jeg synes jeg har byens beste jobb. Nå skal jeg bare sitte og se på alt det fine disse elevene skal gjøre.

Eleveaftenen arrangeres én gang i året. Det blir en ekstra spennende opplevelse for elevene når det er en ordentlig scene og profesjonell lyd og lys, mener Jeglheim. Han er ikke overrasket over at forestillingen er utsolgt, og synes det er hyggelig at så mange kommer for å se på.

Ikke nervøse

Tre av de som skulle opptre var Kaja Andresen Osberg, Kristina Løvig Svendsen og Linn Aurora Sjøvold. De var tre av ti fløytister som sammen med band, sangere og dansere hadde satt sammen en Michael Jackson-medley.

- Vi er egentlig ikke noe nervøse. Vi gleder oss bare. Det blir gøy å stå på scenen, sa de rett før de skulle på.

De hadde øvd mye på nummeret, og var trygge på at alt skulle gå bra.

- Vi hadde generalprøve i går, og da følte vi at det gikk veldig bra, så da gjør det nok det i dag også.

Mangfold

Klokka fem begynte showet, og det var konferansierene Nora og Nora som åpnet det hele. Moss spellemannskompani sparket i gang opptredenene, og deretter gikk det slag i slag med blant annet opera, teater, gitarspilling, Michael Jackson-medley, sang og dans.

Det hele ble avsluttet med et fellesnummer sammen med det Oslobaserte salsabandet "Hovedøen Social Club".

Og det ble som rektor Jeglheim hadde håpet - stor stemning.