Vil satse på lokale talenter og lover flere konserter og flere åpningsdager

Kjærester og businesspartnere: Petter og Ann May Aas starter familiebedrift når de fra 1. januar overtar driften av Tivolikjellern. Foto: Ingeborg Øien Thorsland

Kjærester og businesspartnere: Petter og Ann May Aas starter familiebedrift når de fra 1. januar overtar driften av Tivolikjellern. Foto: Ingeborg Øien Thorsland Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ekteparet Aas ønsker å gjøre Kjeller'n mer tilgjengelig for publikum.

DEL

Tivoli Amfi og Tivolikjellern har vært Parkteaterets andre og tredje scene i mange år. Men fra nyåret trekker Parkteatert seg ut fra driften av Tivoli og Petter og Ann May Aas overtar driften av Kjellern.

– Parkteatret vil konsentrere seg om kultur og ønsket seg ut. Da huseier spurte om vi ville overta driften av Kjeller'n føltes det helt naturlig, forklarer Ann May, som vil fortsette samarbeidet med Parkteatret.

Og fram til nye leietakere overtar Tivoli Amfi vil de midlertidig fortsette med å disponere lokalet oppe. Bakgården skal beholdes som den er, med disposisjonsrett for begge parter. En gammel samarbeidspartner, Vaktselskapet Borg Vakt, har gått inn med penger på eiersiden.

Satser på scenen

Paret har lang fartstid på Tivoli. Petter har jobbet på Kjeller`n siden oppstarten.

– Det er moro å drive pub men det er Live-scenen vi brenner for, forteller han og legger til at det er nettopp musikk de vil satse på fremover.

De håper å få til et nærmeresamarbeid med kulturskolen og lokale band samt fortsette samarbeidet med Stand-up miljøet i Moss. Til sommeren blir kommer blant annet komiker Jesper Edvardsen til Kjeller'n for å holde sommershow.

LES OGSÅ: Er Ann May byens morsomste jente?

Positiv drift

– Det vil bli mer konserter generelt, også på hverdager. Vi håper å bli mer synlige og tydeligere for publikum, lover den nye daglige lederen, som ikke legger skjul på at det er en krevende bransje å satse i.

– Etter at åpningstidene i helgene ble redusert, tok det tid å bygge oss opp igjen. Men 2014 har vært det beste året noensinne omsetningsmessig, og vi har heldigvis et fint, trofast klientell, forteller Petter.

Familiebedrift

Mens Petter overtar som daglig leder kommer Ann May til å tiltre som styreleder og ha en halv stilling i første omgang.

– Nå kan vi true med å gi hverandre sparken når vi krangler, spøker hun.

– Vi har jo ikke gjort dette før så vi får se hvordan det går.

Sikkert er det at ekteparet bli mer til stede i den aktive driften i lokalet, som er noe de begge ser fram til. Planen er å etter hvert gå i gang med en større oppussingsprosess som blant annet vil innebærere flytting av scenen for å gjøre konsertområdet mer praktisk.

– Vi skal kjøre trygt, men etter å ha jobbet her i noen år har jeg hatt god til å tenke på hvordan jeg vil at stedet skal være, sier Ann May.

Stenger for å åpne

Foruten mer aktivitet og flere åpningsdager vil folk vil merke minimalt til endringene lover de nye eierne. Men denne helga holder de stengt på grunn av eierskifte og vareopptelling.

– Vi starter på minus, men skal bygge oss opp. Og fra neste helg er vi klare og ønsker både gamle og nye gjester velkommen.

Artikkeltags