– Det var mange blide fjes både foran og bak salgsbodene, og været gjorde jo at man kunne slenge gatelangs hele helgen, sier Sæther.

Visit Moss har de siste årene stått bak det årlige arrangementet i sentrum. Etter at selskapet ble avviklet tidligere i år, tok derimot Parkteatret AS over som teknisk arrangør, og Sæther ble tildelt lederrollen.

– Alle var enig om at vi ville arrangere Mossedagene, men det var lenge uklart hvem som skulle stå bak både organiseringen og finansieringen, sier lederen.

LES MER OM MOSSEDAGENE HER

Felles innsats

Årets Mossedager ble til slutt gjennomført etter en felles innsats av Moss kommune, Amfi Moss, næringsdrivende i sentrum og i Kanalen-området og gårdeierne i gårdeierforeningen.

– Denne avgjørelsen ble dessverre tatt noe sent, sier Sæther, og viser til at det blant annet var noen færre innslag av salgsboder i år enn tidligere.

– Men om det skyldes usikkerheten i forkant av arrangementet vet vi ikke ennå, men det er en mulig forklaring, sier Sæther.

Han er likevel storfornøyd med gjennomføringen.

– Særlig er jeg fornøyd med byrammen vi skapte med en egen scene utenfor Bylab på det gamle skoleområdet. Det ble et naturlig torg, sier Sæther.

Se alle bildene fra Mossedagene

Noe Moss trenger

Han tror de samme hodene vil slå seg sammen om et nytt arrangement også neste år.

– Min personlig mening er at en by som Moss trenger disse dagene. Det handler både om å formidle historie og det å bygge en identitet.

LES OGSÅ: Populær Mossianapris-vinner