Gå til sidens hovedinnhold

Fretex poppet opp på Amfi

Artikkelen er over 4 år gammel

Det var mange som ville handle da Fretex åpnet pop up-butikk på Amfi torsdag.

Enten man liker paljetter, fuskepels, glitter og blonder, eller er på jakt etter en ny skjorte: Nå har Fretex åpnet pop up-butikk med klær og tilbehør på Amfi Moss. Butikken skal drives av elever på service og samferdsel på Kirkeparken fram til 17. desember.

– Dette er noe vi aldri har gjort før! sa Grete Haaland, butikkleder på Fretex i Moss.

– Målet er å få målgruppa i alderen 15-25 år til å se hvor kult det er med brukt, og å kjøpe det. Ikke at vi gamle ikke også skal få handle her! Nå skal vi være her til 17. desember, da pakker vi ned igjen, sa Haaland.

Julekjolen

Elever fra musikk- og danselinjen på Kirkeparken spilte og danset under åpningen, før varaordfører Benedicte Lund klippet over en snor bestående av to slips.

Varaordføreren synes både pop up-shop og brukte klær er fantastisk:

– Det handler om gjenbruk av klær slik at de ikke blir til avfall, og fornuftig bruk av ledige lokaler i et butikksenter. Her er det fullt mulig å kjøpe julekjolen før jul, sa Lund.

Mer bevisste

Bak disken stod Albertine Unnerud og Amalie Klæboe. De går på Kirkeparken og hadde første vakt. Elevene har vært med på å velge ut og plassere ut varer, og de synes det er mye fint i butikken.

– Det er gøy å ha en litt annen skolehverdag, og veldig lærerrikt, sa jentene, som tror pop up-butikken vil gjøre Kirkeparken-elevene litt mer bevisste på at gjenbruk er bra.

De fikk raskt mye å gjøre når kundene strømmet inn. Folk i alle aldre både kikket og handlet. I køen foran kassa stod Silje Veland Vesterengen. Hun hadde kjøpt lue og T-skjorte.

17. desember er det hele over. Iallfall for denne gang:

– Jeg ønsker meg en slik butikk i byen! En ung Fretex-butikk i sentrum, sa Kristin Utakleiv i Moss i Sentrum.

Kommentarer til denne saken