Gå til sidens hovedinnhold

Åpnet verdens største ladested i Moss

Artikkelen er over 5 år gammel

Det som i invitasjonen het «Nest størst i Norge» ble til «Størst i verden» da Ladetorget Moss ble åpnet fredag ettermiddag.

Ladestedet har like mange ladepunkter som – og er mer moderne enn – ladestedet som ble åpnet på Danmarks Plass i Bergen i våres.

295 år etter at Moss fikk bystatus, tuftet på virksomhetene som vokste opp rundt Mossefossen – er det kraft fra den samme fossen som pumpes inn i bilene på Ladetorget.

Bildeserie

Åpnet det nye ladetorget Moss

SE BILDER:  

Trykket på startknappen

Ordfører Tage Pettersen roste Moss kommune for å være en foregangskommune på grønn og miljøvennlig satsing. Han klippet ikke over en ledning, men trykket derimot på lade-knappen da han åpnet Ladetorget på Kirketorget.

Framoverlent kommune

Leder Olav Moe i samferdsels-, miljø- og klimakomiteen i Østfold fylkeskommune fulgte opp ordførerens ord:

– Moss kommune har fortjent honnør for verdens største ladested. Moss er veldig framoverlent og energisk i miljøsatsingen sin. Og fylket får mye igjen for de 100.000 kronene vi har ytt her, sa Moe.

Jan Haugen Ihle fra Fortum var på plass og belønnet eltaxi-eier André Wauthier i Taxi 3 med en ladebrikke for 5000 kilometers gratis lading.

– Wauthier er den første taxi-eieren i Østfold med elbil. Fortum vil gi også de to neste eltaxieierne i Østfold 5000 kilometers gratis lading, og de fem neste etter det får 2500 kilometers gratis lading, lokket Ihle.

Et enkelt valg

– En utrolig hyggelig gave. Og tilbudet til de sju neste gir taxi-eiere i Østfold en ekstra grunn til å velge miljøvennlig når de skal kjøpe ny bil, sa Wauthier.

27-åringen kjørte i fem år for Halden Taxi. For tre måneder siden skulle han begynne i Taxi 3 i Moss og bytte ut sin Toyota Prius. Valget falt på en Tesla Model S. En elbil. Fordi:

– Det var det riktige valget!

– Du taper verdifull arbeidstid når du står og lader?

– Ja, men jeg gjør mesteparten av ladingen hjemme, sa Wauthier, som har savnet en lademulighet i Moss. Inntil nå.

Kommentarer til denne saken