Til tross for naturskjønne omgivelser, strender og sjø, opplever mange Moss som en uromantisk småby, ifølge en fersk undersøkelse fra Hotels.com.

Over tusen personer deltok.

Østfold-byen fikk 13 prosent av stemmene. Østlendingene var mest negative. Én av fem rangerte denne byen som minst romantisk. Totalt var 17 byer med i undersøkelsen.

Dårligst i Østfold

– Moss har fått et ufortjent dårlig rykte. Det finnes faktisk en rekke fine og sjarmerende steder i nærområdet, sier Yvonne Bonanati i Hotels.com.

– Vakre Jeløy har mye å by på, inkludert praktfulle Refsnes Gods. Der kan du nyte et romantisk avbrekk i historiske omgivelser, sier Bonanati, og fremhever landlige Alby gård og Galleri F15 – et av de eldste og mest anerkjente stedene for visning av samtidskunst.

Lav kjærlighetsfaktor er åpenbart ikke noe Østfold-fenomen. Nabobyene Fredrikstad og Halden fikk henholdsvis 2 og 3 prosent av stemmene og gjorde det dermed merkbart bedre i kåringen.

Oslo og Drammen kom dårligst ut etter Moss. Mens nesten én av ti mener hovedstaden er den minst romantiske byen, fikk elvebyen Drammen 6 prosent av stemmene.

Følgende byer (18 i tallet) var med i undersøkelsen: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Sandnes, Fredrikstad, Moss, Porsgrunn, Ålesund, Sandefjord, Arendal, Bodø, Halden, Tromsø, Larvik, Drammen og Tønsberg. (ANB)

Står det virkelig så dårlig til - eller hva mener du: - Er Moss virkelig så uromantisk som denne undersøkelsen viser?