Det manglet ikke engasjement da Moss kommune etterlyste ny leietaker til det gamle Halina-bygget. På kort tid ble MKEiendom kontaktet av over 20 interesserte.

– Vi er kjempefornøyd med valget vi nå har gjort, sier daglig leder Bengt Olimb.

20 ble nemlig til sju. Sju ble til fire. Og nå er kommunen i forhandlinger med ett konkret kafékonsept.

Les også: Milliontorg uten kafé

Oppgradering

– Vi sendte tidlig ut en rekke kriterier og krav til de interesserte. Vi ønsket en lett forretningsplan, som blant annet viste en organisasjonsmodell, finansieringsplan og hvilke type virksomhet de ønsket i lokalet, sier Olimb.

I prospektet over Dronningensgate 24A ble også behovet for en oppgradering av kjøkkenet tydeliggjort.

– Det var viktig for oss at leietakeren hadde et godt konsept, men også kunnskap, kapital og evne til å gjennomføre, sier Olimb.

Les også: 20 interesserte i kafédrift

Sentrum på laget

MKEiendom innkalte deretter fire aktuelle kandidater til et møte. Rundt bordet satt også Kristin Utakleiv, daglig leder i «Moss i Sentrum».

 

– Jeg bidro med spørsmål som en vanlig bruker. Hva slags mat, hva slags kaffe. Vi utfylte hverandre godt, sier Utakleiv, med tidligere arbeidserfaring fra hotell- og restaurantbransjen.

– Det var også viktig for meg å kartlegge hvem brukerne av bygget skulle være, med tanke på både lekeplassen og en stor videregående skole rett på utsiden.

I en felles vurdering ble søkerne rangert, og et foreløpig hemmelig konsept er i forhandling av leiekontrakt med kommunen.

– Vi utarbeider nå en fremdriftsplan. Vi ser på hva som skal gjøres, og hvem som skal betale hva. Dersom vi ikke lander forhandlingene med førstevalget, velger vi nummer to. Begge er høyaktuelle, sier Olimb.

Vil åpne til påske

De aktuelle lokalene rommer 190 kvadratmeter. Med unntak av et mislykket forsøk på kaféetablering, har lysene vært slukket siden Cafe Halinas exit i 2014.

– Kundegruppen på utsiden fortjener en flott kafé. Det er også snakk om et historisk bygg i hjertet av sentrum. Jeg er sikker på at kommunens valg av kafédrivere vil tilfredsstille mossingene, sier Utakleiv.

Den nye kafeen skal etter planen åpne 1. april, og vil gjøres kjent så fort leieavtalen er i boks.