Krangler så busta fyker om kjøp og salg på Facebook

Artikkelen er over 3 år gammel

- Det er synd at vi må drive å megle mellom voksne mennesker.

DEL

Facebookgrupper hvor folk kan kjøpe, selge og bytte varer er blitt svært populære over hele landet. 

I mossedistriktet har «Moss kjøpe, selge, bytte, gi bort» i løpet av tre år vokst seg stor, og har per dags dato 10.877 medlemmer.

Gruppen ble startet og eies av Erik Borg Finnebraaten, og er en lukket gruppe der man søker om å bli medlem.

Lager kvalme for selgerne

I det siste har det blitt en del administrativt arbeid etter flere klager på uønsket oppførsel fra noen av medlemmene.

Nylig måtte Erik Borg Finnebraaten se seg nødt til å legge ut følgende melding til gruppens medlemmer:

"Gruppa har begynt å skli ut med tanke på oppførselen til enkelte. Det skulle være unødvendig og måtte drive å megle mellom voksne mennesker!!"

- Hva slags oppførsel er det som ødelegger for gruppa?

- Dessverre opplever jeg at folk er til tider relativt frekke. Det går også på å blande seg inn i andres kjøp og salg, ofte for å ødelegge salget, og å ikke overholde avtalen som er inngått etter at kjøpet eller salget er ferdig. Med det siste mener jeg at kjøper enten ikke dukker opp eller at selger sletter annonsen før personalia er utlevert, sier Finnebraaten.

- Får du mange klager fra brukerne?

- Jeg får en del klager og noen av dem får vi løst, andre ikke. Jeg henviser ofte til Forbrukerrådet hvor de kan lese seg opp på deres rettigheter, og ta kontakt for å få hjelp.

- Har klagene ført til endringer i reglene?

- Jeg endrer relativt sjelden på reglene, men legger heller til nye.

Ødelegger for alle

Et medlem av gruppa som ønsker å være anonym, har selv opplevd at enkelte ikke følger reglene.

Hun har både kjøpt og solgt en del, men måtte til slutt ta kontakt med administrator.

- Jeg har opplevd to ganger at medlemmer har kommet med kommentarer som «på Obs selges...» og så videre. Jeg skjønner ikke at medlemmer gjør sånt, man burde blitt utestengt med en gang. Jeg synes reglene burde være mye strengere. I mitt tilfelle endte det hele godt og kjøper ble kjempefornøyd, men likevel satt jeg igjen med en trist følelse, og slik skal det ikke være, sier hun.

Blir utestengt

- Har sånn oppførsel ført til  en reaksjon fra din side, Finnebraaten?

- Ja, noen har blitt både utvist og utestengt, men først etter gjentatte advarsler. Det gjelder spesielt  de som misbruker gruppas formål med blant annet salg av varer for bedrift. Vår Facebook-gruppe er i utgangspunktet ment for salg mellom privatpersoner. Utvisning og utestengelse skjer også dersom folk rett og slett viser manko på god, normal oppførsel.

I noen tilfeller gjelder utestengelsen for godt, men de aller fleste har en mulighet til å søke om å komme inn igjen etter en stund.

Det følger med mye administrativt arbeid for å holde denne gruppa i tøylene. Finnebraaten har god hjelp til dette, både en medadministrator og av medlemmene, som bidrar til å minne enkelte på gruppas regler, og fungerer som «vaktbikkjer».

Bra tilbud

Til tross for en uheldig opplevelse er brukeren likevel strålende fornøyd med tilbudet.

- Jeg synes slike grupper er fine, og særlig de som tilhører det område man bor i. Jeg har ikke bil, og da er det fint å kunne møtes eller det kan betales for kjøring når veien er kort.

Artikkeltags