Mann alene på isen - gikk igjennom

UTRYGG: Fotsporene viser at mange bruker Vansjøisen om dagen. Lørdag holdt det på å gå helt galt for en mann i 30-årene. Bildet er tatt ved Sperrebotn handel. (Foto: Eva Fretheim)

UTRYGG: Fotsporene viser at mange bruker Vansjøisen om dagen. Lørdag holdt det på å gå helt galt for en mann i 30-årene. Bildet er tatt ved Sperrebotn handel. (Foto: Eva Fretheim)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En mann i 30-årene ble reddet opp av vannet etter å ha gått gjennom isen på Vansjø lørdag.

DEL

Politiet i Østfold meldte ved 14.00-tiden at en mann i 30-årene skulle ha gått gjennom isen på Vansjø ved Dillingøy. Mannen, som skal ha vært alene på isen, skal ha blitt reddet opp av et øyenvitne, som blant annet skal ha brukt en båt for å få mannen opp. Personell fra Sea King-helikopteret skal også ha kommet raskt til mannen, ifølge Alarmsentral Brann Øst.

Nedkjølt

– Mannen som gikk gjennom isen ble tatt hånd om av ambulansepersonell og kjørt til sykehuset for sjekk. Han skal ha vært nedkjølt, men våken, opplyser politiet i Østfold til Moss Avis lørdag ettermiddag. De kjenner ikke til hva mannen skal ha gjort på isen, annet enn at han skal ha vært alene.

Svein Kåre Aas i turskøytegruppa til DNT Vansjø kjente ikke til uhellet ved Dillingøy da Moss Avis kontaktet ham lørdag ettermiddag, men bekrefter at isen på Vansjø er litt usikker om dagen. Aas forteller at han faktisk var på skøytetur på Vansjø lørdag. 

Superlekker, men tynn

– Dilemmaet på Vansjø nå er ar den gamle og trygge isen har snø på seg, og er derfor ikke så god å skøyte på, mens den nye isen er superlekker, men er stedvis tynn, og for tynn. Vi har vært en gruppe som har gått på Østre del av Vansjø mot Råde. Det har vært flere partier med tynn is der også, og vi vurderte egentlig en felles skøytetur i regi av DNT Vansjø søndag, men har avlyst denne, da vi synes det var for usikkert for uerfarne, sier Aas. Han synes det er alltid er vanskelig å si noe tydelig om Vansjø og sikkerheten i forhold til isen, men håper folk tar hensyn, uansett.

Omveier

– Vi hadde en super tur på Østre Vansjø på tynn og ny is, blant annet ved Oksenøya i Råde. Men isen var så tynn enkelte steder at vi måtte passe på veldig nøye og flere steder måtte vi ta omveier. Det føltes likevel greit så lenge vi var mange erfarne som gikk sammen, og som hadde godt utstyr og gode iskunnskaper, sier Aas.

Han minner om at DNT Vansjøs skøytegruppe arrangerer fellesturer, som kan være en lur start, for dem som vil prøve skøytene på Vansjø.

Vet du noe om saken? Send tips/bilde/video merket MATIPS til 2005, eller internett@moss-avis.no

Vi oppdaterer saken

Artikkeltags