Mann fra Son på seiltur i Stillehavet - båten tok inn vann

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En norsk seilbåt med en sonsmamm om bord fikk fredag trøbbel i Stillehavet, da båten tok inn vann.

DEL

Like før midnatt fredag, lyktes seileren fra Son i å kontakte HRS Sør-Norge, skriver Hovedredningssentralen i en pressemelding lørdag formiddag.  En fransk kvinne er også ombord i båten. Seilbåten fikk en sprekk som satte fartøytet i fare for å synke, melder NRK.

De to seilerne hadde forsøkt å reparere skaden uten hell. Med utstyr ombord i båten fikk seilerne i ettertid situasjonen under kontroll. Lekkasjene blir motarbeidet med en lensepumpe som holder båten i sjakk.

Lørdag formiddag, norsk tid, fikk de to også hjelp fra fiskebåter i området. Ifølge NRK har besetningen har gitt beskjed om at de har klart å håndtere vannlekkasjen og har besluttet å fortsette reisen videre uten assistanse.

Langt unna land

Båten befant seg i Stillehavet utenfor Peru, omlag ett døgn unna nærmeste hjelp. Å seile til land er antatt å ville ta mellom 15 og 20 døgn.  Andre fartøy i området fikk tilsendt varsel om situasjonen. Hovedredningssentralen hadde sist kontakt med dem i 11-tiden lørdag formiddag.

Vil klare seg på egenhånd

Ansvarlig redningssentral MRCC PERU har bekreftet videre koordinering til personene ombord i båten. Seilerne har planlagt å fortsette på egenhånd mot øyene îles Marquises, og regner med å klare seg på egenhånd. 

- De to personene ombord i seilbåten har det etter forholdene bra, melder Hovedredningssentralen.

Artikkeltags