Gå til sidens hovedinnhold

Moss havn med splitter ny, gassdrevet lastebil

Artikkelen er over 2 år gammel

Det ferskeste steget mot en mer miljøvennlig havn i Moss er kjøpet av en splitter ny, gassdrevet lastebil. - Nå har vi kun kjøretøy som ikke går på fossilt brennstoff, sier Havnesjef Øystein Høsteland Sundby.

- Vi er svart glade for å ha fått denne lastebilen. Vi kjører mange korte strekninger her nede på havna, og mye frem og tilbake, så denne lastebilen passer perfekt til vårt bruk, hevder Sundby på Moss Havns hjemmeside.

Moss Havn jobber aktivt mot å få minst mulig utslipp som følge av fossilt brennstoff. Tidligere har havna blant annet gått til innkjøp av elbiler, elsykler og elektriske trucker.

- Alle havner tenker miljø, men nå er det altså ingen biler igjen hos oss som går på fossilt brennstoff. Det tror jeg vi er alene om i landet. Vi ligger nok i norgestoppen når det kommer til miljø, forteller havnesjefen.

- Vi ser på det som et samfunnsansvar i form av at vi er en del av transportsektoren som jo utgir en stor prosentandel av miljøskadelig utslipp, samt at vi vil holde miljøet best mulig for byens innbyggere da havnen er lokalisert midt i byen.

Moss Havn ser på mulighetene for å kartlegge køen i Moss for å kunne tilby transportører en oversikt over når det er lønnsomt å reise med fergen. Dette vil blant annet kunne bidra til store endringer i mengde utslipp fra havna.

Kommentarer til denne saken