Muslimer over hele landet går ut mot terrorisme

Qasira (f.v), Sania Nur, Mahmood og Iman Khawaja delte ut informasjonsplakater i gågata i Moss lørdag ettermiddag for å vise folk at muslimer ikke støtter terrorisme.

Qasira (f.v), Sania Nur, Mahmood og Iman Khawaja delte ut informasjonsplakater i gågata i Moss lørdag ettermiddag for å vise folk at muslimer ikke støtter terrorisme. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Mange har opplevd at naboen tror de er terrorister, sier Choudhry Shahid Mahmood Kahloon, imam i menigheten Ahmadiyya Muslim Jama’at i Norge.

DEL

Denne helgen går svært mange av norske muslimer ut i gatene for å vise sin avstand til terrorisme.

Lørdag ettermiddag delte Iman, Sania Nur, Qasira og Mahmood Khawaja fra Rygge ut informasjonsplakater til forbipasserende i gågata i Moss. Familien har bodd i Rygge i 27 år og har ikke opplevd noen uhyggelige situasjoner.

– Likevel er det viktig for oss at dere skal vite at vi er mot terrorisme. Vår religion blir dessverre brukt ved flere uheldige situasjoner, men vi støtter ikke dette, sier Mahmood Khawaja og presiserer:

– Vårt motto er «Kjærlighet til alle - ikke hat mot noen».

Choudhry Shahid Mahmood Kahloon, imam i menigheten Ahmadiyya Muslim Jama’at i Norge, sier til Moss Avis at mange muslimer har opplevd at naboen tror de er terrorister.

– De vet at de er muslimer og trekker denne parallellen. Men alle terrorister er ikke muslimer, og alle muslimer er ikke terrorister, sier imamen.

– Norge er et multikulturelt land og vår menighet er den første muslimske menigheten i Norge og registrert her på 70-tallet. I dag sprer vi budskapet om at islam er for fred og ikke for terrorisme. Dessverre opplever mange norske muslimer at andre tar de for å være terrorister, men mange nordmenn har ikke lært nok om hva islam er. Det må vi bidra til at endrer seg, sier Choudhry Shahid Mahmood Kahloon.

Artikkeltags