Christer Torjussen står på scenen i Parkteatret med en ekstra nerve

Tilbake på Parkteatret: Christer Torjussen er født og oppvokst i Rygge. Nå bor komikeren med familie i Tønsberg. Fredag kommer han tilbake.

Tilbake på Parkteatret: Christer Torjussen er født og oppvokst i Rygge. Nå bor komikeren med familie i Tønsberg. Fredag kommer han tilbake. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Christer Torjussen tråkker ingen på tærne i sin nye forestilling «DRITTPAPPA». Bare på sine egne.

DEL

Du har kanskje blitt gjort oppmerksom på dette tidligere, men Christer Torjussen vil likevel minne om følgende:

Idylliske familiebilder på Facebook er bare juks.

– En morgen kan det gå helt fint. Barna danser ut i bilen. Neste dag kan alt gå galt. Du er i dårlig humør. Barna er gretne. Kona også, sier Torjussen.

Han snakker av erfaring, men komikeren har også funnet humor i det å være utilstrekkelig.

Mange spørsmål

I Torjussens nye forestilling «DRITTPAPPA» stiller han spørsmål om hvordan en pappa skal være. Også lurer han på hvor dum man kan bli av å drikke for mye. Og hvorfor man anskaffer seg barn.

Men det eneste han vet svaret på, er hvordan en pappa ikke skal være.

– I forestillingen snakker jeg om angsten for å bli som min egen far. Jeg er redd for å være like fraværende. Redd for at mine barn skal savne meg, på samme måte som jeg savnet min egen pappa, sier Torjussen.

– Ekstra spesielt

Den erfarne og prisbelønte komikeren tråkket sine barnsbein i Rygge.

– Jeg har bodd mange andre steder i verden også, men jeg føler at jeg kommer hjem nå. Det blir ekstra spesielt å spille denne forestillingen på Parkteatret.

Ikke bare fordi han satt på kulturhusets første rad, da Gry Jannicke Jarlum forsøkte å gjøre oppgjør i 1981. Heller ikke fordi 12 år gamle Christer oppdaget sin (veldig!) heterofile legning, da en toppløs Jamie Lee Curtis i «Rollebyttet» plutselig fylte datidens kinolerret.

Nei. Torjussen kjenner på en ekstra nerve fordi publikum kanskje kjenner til bakgrunnen for kveldens forestilling.

– Pappa begynte å drikke alkohol på et tidspunkt, og det ble jo synlig hvordan familien vår hadde det. Jeg tror mange visste.

Dønn ærlig

Det tok Torjussen ett år å skrive «DRITTPAPPA» – en forestilling langt unna alt annet Torjussen tidligere har gjort.

– Jeg hadde ikke en dårlig barndom, men det var mangel på tilstedeværelse. Når jeg nå spiller forestillingen min, opplever jeg at folk kommer bort og forteller at de kjenner seg igjen, sier Torjussen.

Han spøker også om et selvmord i familien, farens egen begravelse og et møte med psykiatrien.

Det har vært viktig.

– Jeg vil at publikum skal le under forestillingen, og etterpå spørre seg selv om det egentlig var lov til å le. Det er på høy tid at vi komikere snakker om noe annet enn forskjellen på en mann og kvinne.

Artikkeltags