Blått Flagg tilbake til topps på Sjøbadet

SVAIER I VINDEN: Endelig kan Sjøbadet igjen prydes av det blå flagget i toppen av flaggstangen.

SVAIER I VINDEN: Endelig kan Sjøbadet igjen prydes av det blå flagget i toppen av flaggstangen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Blått Flagg gir grønt lys - endelig har Sjøbadet fått statusen sin tilbake. Det blå flagget ble nemlig heist til topps torsdag 28. juni, og skal forhåpentligvis vaie i vinden på Sjøbadet i lang tid framover.

DEL

Sjøbadet er altså omsider renset for armeringsfiber av plast. Stranden mistet Blått Flagg-statusen i 2016, og siden da er mye tid og ressurser brukt på å klargjøre stranda for trygg bruk. Moss kommune hadde som mål at Blått Flagg skulle heises på Sjøbadet før skoleferien i år, men det tidkrevende arbeidet med rensing av stranden hindret kommunen i å nå målet. Dette beklaget de på sine hjemmesider tidligere i sommer.

Stevner Moss Havn for 20 millioner

Steinleverandør anklages for å ha sluppet ut hele 22 millioner plastfibre i Værla

Saken fortsetter under faktaboksen.

Blått Flagg

  • Blått Flagg er et miljøsertifikat for strender, marinaer og bærekraftige aktivitetsbåter, heter det på Blått Flaggs hjemmesider.
  • Formålet med Blått Flagg er å bidra til å fremme bærekraftig utvikling ved strender, marinaer og blant tilbydere av bærekraftige båtturer. Dette skjer gjennom strenge krav til blant annet miljøledelse, vannkvalitet, sikkerhet og service, og miljøopplæring og informasjon.
  • At en strand, marina eller båt er tildelt Blått Flagg betyr at gjestene kan føle seg trygge med tanke på både vannkvalitet og sikkerhet. Gjestene får et synlig bevis på at omgivelsene og driften av stranda, marinaen, eller båten er ivaretatt på best mulig måte.
  • Videre synliggjør Blått Flagg innsatsen som er lagt ned både mht. badevannsovervåking, sikkerhet, service og miljøledelse ovenfor gjestene, skriver Blått Flagg.

Også strandgjester forsøpler

Sjøbadet ligger sørvendt og er ekstra utsatt for tilførsler av søppel fra sjøen, ifølge Moss kommune. Mye av dette er diverse små plastbiter som ligger infiltrert i tang som skylles inn med bølgene.

Kommunen peker derimot også på strandgjestene som en kilde til forsøpling, og viser til søppel, sneiper og snusposer på stranda etter solfylte dager. Nå som Sjøbadet har fått tilbake Blått Flagg-statusen, ønsker kommunen at alle gjør sitt for å holde stranden ryddig.

– Vi er i avhengig av at alle bidrar og rydder opp etter seg, skriver Moss kommune på sine hjemmesider.

Artikkeltags