Bedre trafikkavvikling på kanalbrua - et enkelt og billig forslag

Gang-/sykkelvei ved kanalbrua

Gang-/sykkelvei ved kanalbrua Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MossetrafikkenI dag velger mange å benytte gangfeltet på kanalbrua når de skal til eller fra Jeløy, se rød linje på vedlagte kart (kartet er hentet fra Google).

Hvis flere benytter gangfeltet i Østre Kanalgate og går/sykler videre ned Sykehusgata (blå linje) ville sannsynligvis trafikkavviklingen over kanalbroen gått bedre. Ser i dag at bilene stadig må stanse for syklister og fotgjengere som benytter fotgjengerfeltet på kanalbrua. Dette er spesielt fremtredende i rushtiden, i samme tidsrom som oss togpendlere skal til og fra toget.

Dette forslaget er helt og kan iverksettes umiddelbart. Og så vil innbyggerne hjelpe til med å bedre den interne trafikkflyten til og fra Jeløy. Mulig det går utover trafikkflyten til og fra Bastøfergen, men gjør det noe?

Imidlertid hadde det vært fint om området i tillegg hadde fått en liten oppgradering. Forslag er å asfaltere fortauet ved brotårnet og klippe grener av trærne som i dag henger utover fortauet mot Østre Kanalgate. Videre er det plass til å lage sykkelvei ved siden av fortauet langs Sykehusgaten og forbinde dette med fortau og sykkelvei i Jeløygaten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags