Venter til sommeren med vedtak om Barnas Fredsverden

Skisser fra Höegh Eiendom AS

Skisser fra Höegh Eiendom AS

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Nå tyder alt på at det ikke blir noen avklaring om Barnas Fredsverden i bystyret i dag. Høyre står på vedtaket fra formannskapet.

DEL

Det ble utfallet av partiets interne møte om saken søndag kveld. Det forklarer partiets gruppeleder i bystyret, Kjellaug Nakkim.

– Etter debatten i dette møtet har vi valgt å stå på den borgerlige innstillingen fra formannskapets møte. Der vedtok vi å ta en gjennomgang av økonomien i hele dette prosjektet før bystyrets møte i juni, forklarer Kjellaug Nakkim.

Før møtet søndag kveld holdt imidlertid ordfører Tage Pettersen døra på klem for at partiet kunne endre standpunkt.

– Det har fremkommet nye opplysninger i saken. De må vi vurdere for å se om det er grunnlag for eventuelt å revurdere vårt syn, sa han.

Men slik gikk det altså ikke, for etter debatten i går kveld valgte Høyre å stå fast på sitt tidligere standpunkt. Det uttalte også varaordfører Erlend Wiborg at Frp vil gjøre.

Ap og SV er begge for prestisjeprosjektet Barnas Fredsverden. Aps gruppeleder Tomas Colin Archer fremholder at et slikt opplevelsessenter kan betyr mye for Moss by og at risikoen er liten.

Hvis formannskapets innstilling blir stående, så tyder alt på at man uansett kan glemme en åpning av fredssenteret til markeringen av grunnlovsjubileet i 2014.

Dagens bystyremøte kan du følge live på Moss kommunes nettsider.

Les mer om Barnas Fredsverden og Moss 2014 her

Les mer om Moss 2014 her

Artikkeltags