Death by Unga Bunga tilbake fra USA-tur: - USA digger mosserock

Populære: Death By Unga Bunga har akkurat kommet hjem fra bransjetreff i Texas. Nå venter innspilling av den neste plata til mossebandet.

Populære: Death By Unga Bunga har akkurat kommet hjem fra bransjetreff i Texas. Nå venter innspilling av den neste plata til mossebandet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mossebandet Death By Unga Bunga er tilbake i Norge etter noen hektiske dager på bransjefestivalen SXSW i Texas.

DEL

– Turen til Texas og SXSW-festivalen (South By Southwest) har vært som forventet, og litt til. Det er jo en festival for å vise seg for de «riktige» og «viktige» innen musikkbransjen, sier bandmedlem, gitarist Stian Gulbrandsen.

Det var andre året mossebandet deltok på den prestisjetunge bransjefestivalen og Gulbrandsen sier det tidvis var litt for mye mennesker.

USA digger mosserock

– Med så mange bransjefolk rundt seg blir det jo selvfølgelig fort veldig klaustrofobisk, synes vi da. Vi vil jo helst kun fokusere på musikken, men vi er jo avhengige av samarbeidspartnere rundt oss i mange kanaler for at musikken skal nå dit vi vil. Det viste seg, heldigvis, at folka der borte digger vår ‘mosserock’! , sier Gulbrandsen.

Han kan stolt fortelle at Death By Unga Bunga-singelen «Stare At The Sun» har vært listet på over 50 radiokanaler i USA de siste to månedene.

– Det er jo ganske så rått! Det er en rar opplevelse når folk på andre siden av dammen synger tekstene dine, sier gitaristen.
Han forteller at de i tillegg til å spille konserter og å gjøre intervjuer, også har fått tid til en liten ferie.

På turné

– Vi ble i alle fall altfor solbrente alle mann. I tillegg ble det nok i overkant mye tequila. For ikke å snakke om at vi forspiste oss på BBQ.

Utover våren kommer Death By Unga Bunga til jobbe videre med å gjøre ferdig sin neste utgivelse. I tillegg jobber de med å spikre på plass en ny turné. Den skal ifølge Gulbrandsen også inkludere USA.

– Men vi gleder oss veldig til å begynne å spille konserter i Norge igjen, det er fremdeles ingenting som slår det, sier Stian.
Death By Unga Bunga består av Sebastian Ulstad Olsen, Preben Sælid Andersen, Stian Gulbrandsen, Even Rolland Pettersen og Ole Steinar Nesset.

Les også: Leverte varene i Nesparken og
Slapp fra det med livet i behold

Artikkeltags