– Det blir mossedager, og det er alle glade for, sier Sæther.

Visit Moss har de siste årene hatt hånd om arrangementet. Etter at selskapet ble avviklet, har Parkteatret tatt over som teknisk arrangør av årets mossedager og engasjert Håkon Sæther til å lede begivenheten.

En lang rekke tilbud

– Dagene vil følge malen fra de siste årene. Det betyr godt vær, blide mennesker og en full gågate. Ordfører'n åpner dagene torsdag, Mossianaprisen deles ut lørdag, det blir aktiviteter og kulturinnslag og gode tilbud i byens forretninger, sier Sæther.

Mossedagenes scene blir rigget opp utenfor Bylab ved Kirkeparken i gågata. Der vil Ole Jacob Lindberg være konferansier og binde det hele sammen.

Det inviteres til konkurransen «Hvor godt kjenner du Moss?», og det blir samba med dansere fra både Oslo Sambaskole og Kulturskolen i Moss, Rygge og Våler.

Et felles løft

– Årets Mossedager blir til gjennom en felles innsats av Moss kommune, Amfi Moss, næringsdrivende i sentrum og i Kanalen-området og gårdeierne i gårdeierforeningen, forteller Ole Petter Andresen.

– Da «nøtter» det, smiler Gina Svartberg.

– Og Parkteatret er rett sted å henvende seg for alle som vil ha salgsbod, stand eller kulturinnslag under årets mossedager, påminner Sæther.