Slik merker tyvene huset ditt

Artikkelen er over 4 år gammel

Sissel Madsø Granvang har i løpet av én uke fått huset sitt merket to ganger. Politiet ber deg være obs på denne typen aktivitet.

DEL

– Nå har de jammen vært her igjen, forteller Sissel Madsø Granvang onsdag kveld.

Madsø Granvang bor på Ørejordet i Moss og har for andre gang på én uke fått huset sitt merket av potensielle tyver.

– Vi gikk ut av døra på morgenen og ned falt en lapp. Jeg sa til mannen min på tull at det sikkert hadde vært noen kjeltringer og merket døra vår. Den var rullet sammen og da jeg tok den ut kunne det se ut som en pakkelapp, så jeg tenkte at den hadde hørt til døra og at den nå hadde løsnet. Derfor tenkte jeg ikke mer over det og kastet den, forteller hun.

Men da Wenche Hosteland Mæland fra Sogn og Fjordane fortalte om sin mystiske lapp til TV2 tidligere denne uka skjønte Madsø Granvang hva som hadde skjedd på Ørejordet: Døra deres var faktisk merket.

– Det var rett og slett ekkelt å tenke på. Lappen er rullet sammen og dyttet inn øverst i døra, sier hun.

Madsø Granvang bor i et rekkehus på Ørejordet og forteller at hun ikke kan huske at det har vært noe bråk i perioden lappen har blitt dyttet inn i døra.

– Nå er det jo litt menneskestøy her hele tiden, så vi har ikke merket noe spesielt.

Onsdag kveld skjedde det samme igjen.

– Da vi kom hjem fant vi nok en lapp. Helt lik. Denne gangen tok vi vare på den, sier hun og forteller at hun har kontaktet både politiet og styreleder i borettslaget.

Men ingenting er borte fra verken huset eller tomta.

– Denne er spesiell

Politiet i Østfold forteller at de har hørt om flere slike mystiske lapper i distriktet den siste tiden.

– Ingenting i dag, men flere har kontaktet oss om disse tidligere, sier Paul Horne, operasjonsleder i Østfold politidistrikt.

Politiet har sett flere typer merking av husene, som de nå advarer om:

– Vi har hørt en del om at man merker postkassen med klistremerker. Men det kanskje ikke folk vet like mye om er at noen også legger stein på trappa, sier Horne.

– I tillegg har vi nå denne lappen som stikkes inn i døren, som er litt spesiell. For er lappen der etter noen dager når de kommer tilbake vet de at det ikke er noen hjemme og ikke har vært det på en stund, sier Horne.

Passe på

Han oppfordrer folk til å være ekstra observante på disse tingene nå.

– Jeg vil også anbefale å ha vinduene lukket og døra låst, selv om man er hjemme. Også bør man snakke med naboene og forsøke å passe litt på for hverandre. Spesielt hvis man skal reise bort, sier Horne.

Og finner du en mysisk gjenstand vet huset ditt ber politiet deg gjøre følgende:

– Ta den vekk med en gang og ring gjerne oss, sier han.

Nummeret til politiet er 02800.

Har du fått huset ditt merket? Tips oss! MATIPS til 2005 eller tips@moss-avis.no.

Artikkeltags