– Har du noen gang tenkt over at verden rundt deg er full av beholdere i alle mulige former og størrelser? Det meste av det du ser, kan nemlig få plass inni noe annet, står det på baksiden av Rune Markhus sin nye barnebok.

Boken heter «Noe inni noe annet. Fra fingerbøl til romstasjoner. En bok om alle slags beholdere». Boken ble lansert 12. mai og er skrevet og illustrert av Markhus selv.

– Den prisbelønte illustratøren boltrer seg med ord og tegninger i denne morsomme, fargerike og fascinerende boken, skriver forlaget Vigmostad Bjørke i en pressemelding.

Markhus har skrevet flere barnebøker tidligere og har vunnet priset både for sitt forfatterskap og sine illustrasjoner. Han er blant annet kjent for å ha malt kunstveggen som man kan finne under Rådhusbrua.

Hans siste bok handler derimot om beholdere.

– For her gjelder det å tenke innenfor boksen: Vi kaller dem beholdere. De er bokser, skåler, kopper, glass, bøter, dunker, begre, esker, kurver, poser og mye, mye mer. Stakkars beholdere. Ingen har brydd seg om dem ... Ikke før nå, skriver forlaget om boken.