– Mossinger jobber ikke bare i Oslo!

Kalnes: Sykehuset Østfold er stoppested for noen tålmodige pendlere. foto: espen vinje

Kalnes: Sykehuset Østfold er stoppested for noen tålmodige pendlere. foto: espen vinje Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

debatt Idag tidlig sitter vi fire ansatte ved Sykehuset Østfold Kalnes på bussen fra Moss til Kalnes sykehus. Fra jeg flyttet til Moss er det sjelden flere enn seks med oss som velger buss fra Moss til Kalnes Sykehus. Nesten litt rart at jeg gidder også, én time og 20minutter bruker jeg hjemmefra, altså én time mer enn det tar meg å kjøre hjemmefra, opp på motorveien og strake veien til jobb.

Videre kjører bussen til Kalnes VGS og Halden, heldigvis er dette en ekspress-avgang så den bruker 40 minutter istedenfor 55 minutter fra Moss sentrum. Også må man jo busse ned i sentrum fra hvor enn man bor, kanskje gå et stykke også. Mange ansatte ved sykehuset jobber skift, altså passer ikke denne avgangen alltid med deres vakt.

Å bruke opptil tre timer av dagen på transport når man kan bruke 40 minutter, sier seg selv at er lite praktisk.
Det går også en timekspress(VY), men første avgang derfra går såpass sent at de fleste vil komme for sent på jobb for å avløse nattevakter og få viktig informasjon til det påtroppende skiftet. Denne bussen stopper for øvrig bare på Mosseporten og ved Rygge flyplass.

I Fredrikstad går det 3 busser til sykehuset fra de forskjellige bydelene, tre avganger morgen og tre avganger ettermiddag. Det passer ikke alltid med kveldsskift, men bussene er ganske fulle da sykehuset har nok av folk på jobb på dagtid.

Hvis politikerne i Moss ønsker å få bukt med trafikk-problemene i Moss og få flere til å bruke kollektivt, må de gjøre det attraktivt for alle.
Hvor jobber innbyggerne i Moss? Mitt arbeidssted er bare et av de store arbeidsstedene mossinger pendler til, det er sikkert mange flere eksempler på ruter mossinger kjører som enkelt kunne ha vært erstattet med kollektiv-trafikk. Tenk om det ble kartlagt og planlagt bussruter basert på annet enn bussene ingen tar fordi de ikke passer?

Tenk om politikerne løp med boller etter andre enn de som skulle med toget?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken