– Dette betyr utrolig mye. Jeg har ikke personlig mistet noen i katastrofen, men jeg kjenner mange som har mistet sine nære, forteller Yakup Sangiroglu.

Sangiroglu er sportslig leder for det tyrkiske trossamfunnet. Han er glad og rørt av initiativet til Knut Grønna og Salig Gulacan, som i samarbeid med Harald Både, skal arrangere futsalcup for å samle inn penger til jordskjelvrammede i Tyrkia og Syria.

– Det er mange som har blitt berørt av det som har skjedd. Vi har et godt samarbeid med både kommunen og Kambo IL, og det er mange frivillige som ønsker å bidra, sier Grønna.

Mye erfaring

Den 6. februar rammet et kraftig jordskjelv store deler av Tyrkia og Syria. Flere etterskjelv har også rammet regionen, hvor titusenvis av mennesker har mistet livet og over 100.000 er skadet.

Millioner av mennesker har blitt hjemløse som følge av skjelvene.


Som følge av katastrofen fikk Grønna og Gulacan ideen om å arrangere futsal-cup for å samle inn penger. De tok derfor kontakt med Både, leder i Kambo Street Kingz, som har mye erfaring med arrangering av cuper.

– Kommunen er på lag og det setter vi stor pris på. Det er dyrt å leie hallen, men den har vi nå fått gratis for å arrangere denne cupen, sier Både fornøyd.

– Avhengig av frivilligheten

Som representant for det tyrkiske miljøet i Norge, har Sangiroglu fått i oppdrag å rekruttere både deltakere og frivillige til cupen.

– Vi er avhengig av frivilligheten og allerede fått veldig god respons. Det er mange som ønsker å stille opp med både matlaging og som deltakere, forteller han og legger til:

– Denne cupen arrangeres for en veldig god gjerning, og det som har skjedd i Tyrkia og Syria har såret oss alle.

Grønna foreller at de har fått flere påmeldte lag allerede, og de håper at flere vil melde seg på nærmere påmeldingsfristen.

Lørdag 18. mars arrangeres futsalcup for voksne med påmeldingsavgift, mens påfølgende søndag spilles gratis futsalcup for barn og ungdom. Gjengen understreker at cupen arrangeres både for vennelag, organiserte lag og bedrifter.

– Dette er en cup for alle og all inntjening skal gå til de jordskjelvrammede i Tyrkia og Syria, avslutter Grønna.