Vi tror dette vil redusere antall ulykker

I framtiden kan vi få biler som kjører av seg selv.

I framtiden kan vi få biler som kjører av seg selv. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sju av ti nordmenn mener systemer som automatisk nødbrems, blindsonevarsling og annen elektronikk bidrar til å redusere antall ulykker i trafikken.

DEL

(Siste) Elektroniske hjelpemidler blir stadig mer vanlig i norske biler, og det har vært en enorm utvikling fra tidlige ESP-systemer for 20 år siden og fram til dagens avanserte systemer som overvåker alt fra førerens tilstand til trafikken rundt bilen.

I en spørreundersøkelse gjennomført av InFact på vegne av Continental svarer hele 70 prosent av nordmenn at de tror assistansesystemer som automatisk nødbrems og blindsonevarsling reduserer antall ulykker på veien.

– Det er godt å se at de fleste har fått øynene opp for hvor viktig slik teknologi er, og hvordan man kan bruke den til å redusere ulykkene på veien. Det er avgjørende at man tar i bruk ny teknologi dersom man skal nå vårt mål om null ulykker, null skadde og null drepte i trafikken, sier produktsjef i Continental i Norge, Knut Knudsen.

Det er i gruppa mellom 30 og 44 år at troen på at elektronikken bidrar til å redusere antall ulykker er størst. Blant disse svarer hele 83 prosent ja på spørsmålet.

De spurte over 65 år er mest skeptiske, men likevel svarer 56 prosent at de tror systemene bidrar til å redusere antall ulykker.

Målet er etter hvert at bilene skal kunne kjøre av seg selv – og på den måten unngå ulykker i mye større grad enn det mennesker klarer.

– Det er ingen tvil om at selvkjørende biler vil være tryggere enn menneskelige sjåfører når de kommer på markedet. Det er et stykke dit, men vi ser for oss at bilen skal kunne kjøre helt av seg selv på motorveier i 2025, avslutter produktsjefen. (ANB)

Artikkeltags