Med Sportage har Kia en modell med stor suksess på det norske markedet. Den er posisjonert midt i markedet for kompakte SUV-er/crossovere og solgte veldig bra særlig de første årene etter lansering.

Storebror Sorento har imidlertid ikke klart det samme i sin klasse. Tross veldig riktig oppskrift med 4x4, sterk dieselmotor og mulighet for 4x4, har den havnet i skyggen av de fleste konkurrentene og har gjort fint lite ut av seg på salgsstatistikkene.

Les mer om Sportage: En bra bil har blitt litt bedre

Blitt større

Det kan det imidlertid bli en endring på nå. Det er straks klart for en helt ny Sorento - Kia har akkurat sendt ut de første offisielle bildene av bilen.

Dette er tredje generasjon av Sorento. Denne gangen har bilen blitt lengre, lavere og bredere. Kia lover også mer innvendig plass og flere innovative løsninger.

Designet er en videreutvikling av dagens modell, og har designelementer inspirert av konseptbilen Kia Cross GT som ble vist første gang på bilutstillingen i Chicago i fjor.

Les også: – Tør jeg kjøpe koreansk SUV?

Tøffere og mer sporty

Kias designsenter i Namyang, Korea har ledet utvikling og design av nye Sorento, i tett samarbeid med Kias designsenter i Frankfurt, Tyskland og Irvine, California.

Fronten har fått større grill med tredimensjonalt diamantmønster, og lengre lykter.

Lavere taklinje og en bredere hekk skal gi bilen en tøffere og mer sporty utseende.

Debuterer i Paris

Mer plass står altså på programmet, og utvendig har bilen blitt nesten ti centimeter lengre, 95 millimeter, for å være helt nøyaktig. Nå måler Sorento 4,78 meter fra støtfanger til støtfanger. Dermed går den inn i klassen for godt voksne SUV-er. Høyden er for øvrig redusert med 15 millimeter.

Akselavstanden har økt med 80 millimeter, det skal sikre bedre plass til passasjerene på alle tre seteradene.

Helt nye Sorento vises for første gang i Sør-Korea i slutten av august, og får europeisk premiere på bilutstillingen i Paris i oktober.

Foreløpig vet vi ikke noe konkret om når den kommer til Norge.

Les også: – Denne bilen kan overraske deg

Les også: Luksus-SUV til folkepris

(ANB)