(Nettavisen): Den 18. sesongen av «Farmen» begynte nylig å rulle i gang på TV 2, der 14 nye deltakere har reist 100 år tilbake i tid for å kjempe for tilværelsen på realitygården.

Med 14 nye deltakere debuterer også Niklas Baarli (32) som den nye programlederen i år, etter at Mads Hansen (38) måtte ta et avgjørende valg vedrørende programlederrollen.

Programlederdebuten kommer bare ett år etter at han selv deltok i kjendisversjonen av realitykonseptet, en deltakelse Baarli høstet mye kritikk for. Overfor Nettavisen kan 32-åringen imidlertid fortelle at tilbakemeldingene har vært helt annerledes nå som han har tredd inn i programlederrollen.

Les også

Spurte «fatter'n» om å være med å lage TV: – Ble noe helt annet enn hva han spurte meg om

Stortrives i ny jobb

Da Nettavisen traff Baarli og ektemannen, Benjamin Baarli Silseth (31), i forbindelse med Reality Awards fredag kveld, kunne han avsløre at det kun har tikket inn gode tilbakemeldinger så langt.

– De jeg har snakket med har vært veldig fornøyde, men folk ville kanskje ikke snakket dritt om jobben direkte til meg. Så langt har det bare vært bra, sier han til Nettavisen.

Videre forteller 32-åringen at han stortrives i den nye jobben, og at det passer ham mye bedre enn å være deltaker.

Baarli har som nevnt selv erfaring fra «Farmen»-konseptet. Deltakelsen til Baarli vakte mye oppmerksomhet, der enkelte TV-seere reagerte på det de omtalte som «usmakelige oppførsel» fra Baarlis side. Spesielt høstet Baarli kritikk for måten han håndterte ulike situasjoner inne på gården.

– Det har vært litt turbulent de siste ukene, og det har vært en litt rar og helt ny opplevelse for meg. For jeg har vel aldri opplevd at noe jeg har gjort på TV har skapt såpass mye oppstyr, uttalte Baarli til Nettavisen den gang.

På et tidspunkt utviklet også kritikken seg til mer alvorlige trusler. Under «Frokostshowet» på P5 i vinter avslørte Baarli at han hadde sluttet å lese kommentarfelt etter at han hadde mottatt en voldstrussel i innboksen.

Hører hvisking i gangene

Baarlis ektemann, Benjamin Silseth, legger ikke skjul på at han syntes samboeren er en dyktig programleder. Han også har nemlig fått gode tilbakemeldinger.

– Jeg vet at Niklas er en kjempedyktig programleder, og det er veldig gøy. Jeg og Niklas har hvert vårt program på samme produksjonsselskap. Så jeg hører jo hvisking i gangene om hvordan han gjør det på jobb, og det er veldig nytt, sier han og legger til:

– Jeg hører bare fine ting så langt, men så er jeg usikker på om folk tør å si det til mannen hans, da, at han gjør en dårlig jobb.

Til tross for at de begge har mye på agendaen om dagen, mener Baarli at paret likevel har tid til hverandre. Baarli er nemlig bare bortreist på innspilling tre ganger i uken.

Silseth sier seg enig, men understreker at han setter pris på dagene ektemannen er på innspilling.

– For å være helt ærlig så er det ganske deilig med de tre dagene fra hverandre, sier han.

Mens Baarli er på «Farmen»-innspilling nyter Silseth livet med en ryddig leilighet, og har ting på stell. Noe han hevder ikke skjer når samboeren er hjemme.

Ifølge han selv flyter hverdagen bedre når ektemannen er på jobb, og hverdagen blir deiligere.

– Hvis du kan ha et annet program også, slik at vi har fire dager sammen og tre dager av, så hadde det vært deilig. Ellers synes jeg det å jobbe offshore høres veldig bra ut, sier han lattermildt.